سرآمد اخبار
نقدینگی
بانک

رشد ۷.۳ درصدی نقدینگی در سه ماهه نخست سال

بر اساس محاسبات انجام گرفته توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی، حجم نقدینگی در هفته منتهی به ۱۳۹۹٫۳٫۲۹ به ۲۶۵۱۴٫۶ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پایان سال قبل ۷٫۳ درصد رشد نشان می‌دهد.

نقدینگی همچنین حجم پایه پولی در پایان خرداد ۱۳۹۹ به ۳۸۳۴٫۷ هزار میلیارد ریال رسیده است که در مقایسه با پایان سال قبل ۸٫۸ درصد رشد نشان می‌دهد.
به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، مقایسه آمار رشد نقدینگی با رقم مشابه سال گذشته (۵٫۳ درصد) حاکی از آن است که تحت تاثیر حمایت‌های صورت گرفته از خانوارها و فعالان اقتصادی در پی شیوع ویروس کرونا و نیز افزایش میزان تنخواه‌گردان دولت در سال جاری، رشد نقدینگی در مقایسه با سال گذشته ۲ واحد درصد افزایش یافته که امری مورد انتظار بوده است.
بانک مرکزی حسب وظایف قانونی و تخصصی خود روند تحولات متغیرهای پولی و اعتباری را مستمراً رصد و نظارت می‌کند و با بهره‌گیری از ظرفیت‌های جدید ایجاد شده در حوزه سیاست‌های پولی و عملیات بازار باز، نسبت به هدایت متغیرهای پولی و نرخ سود در مسیر مورد نظر در چارچوب هدف تورمی خود اقدام می‌کند.

در این خصوص می‌توان به زمینه‌سازی مناسب بانک مرکزی برای عرضه و فروش اوراق بدهی دولتی از طریق کارگزاری این بانک و نیز اقدام اخیر بانک مرکزی در خصوص اعلام نرخ سپرده‌پذیری از بانک ها در سطح ۱۰ درصد و در ادامه افزایش آن به سطح ۱۲ درصد اشاره کرد.
در مجموع با عنایت به افزایش رشد مورد انتظار نقدینگی در سه ماهه اول سال جاری در پی اجرای برنامه‌های حمایتی، در ماه‌های آتی بر اساس چارچوب سیاست‌ پولی مدنظر بانک مرکزی، رشد نقدینگی به روند مورد نظر و متناسب با هدف تورمی باز خواهد گشت.
در خاتمه تاکید می‌شود بانک مرکزی به عنوان مسئول نظام پولی کشور نسبت به انتشار ارقام پولی و اعتباری همچون گذشته اقدام خواهد کرد و از جراید و اصحاب رسانه انتظار می‌رود هرگونه اطلاع‌رسانی در این زمینه را بر اساس اطلاعات رسمی منتشره توسط این بانک صورت دهند.

منبع: ایلنا

اخبار مرتبط

رشد اقتصادی در سال ۱۴۰۲ به ۴.۵ درصد رسید

میلاد جانه

تزریق پول در بازار باز صعودی شد/ سکوت مطلق در بازار شبانه

میلاد جانه

هشدار بانک مرکزی در خصوص دلارهای تقلبی

میلاد جانه

قشر سنتی به چک الکترونیک خوش‌آمد می‌گویند؟

میلاد جانه

کاهش 600 میلیاردی تزریق پول در بازار باز/ سکوت بانک مرکزی ادامه دارد

میلاد جانه

۸ تدبیر ویژه بانک مرکزی برای پیش‌بینی‌ پذیر شدن اقتصاد

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید