سرآمد اخبار
صادرات نفت
نفت و گاز و پتروشیمی

افزایش صادرات نفت ایران تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز با وجود تحریم‌ها

طبق اطلاعات شرکت تنکرترکرز، صادرات نفت ایران در سپتامبر افزایش یافته و بین ۴۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون بشکه در روز قرار دارد.

به نقل از رویترز، صادرات نفت ایران با وجود تحریم های آمریکا در ماه سپتامبر به شدت افزایش یافته است که راه نجاتی برای اقتصاد این کشور خواهد بود.

صادرات نفت ایران بیش از ۲٫۵ میلیون بشکه در روز از زمان خروج آمریکا از قرارداد اتمی برجام و اعمال دوباره تحریم ها در ۲۰۱۸ کاهش یافته ولی ایران با دور زدن تحریم‌ها همواره جریان صادرات نفت خود را حفظ کرده است.

طبق اطلاعات شرکت تنکرترکرز، صادرات نفت ایران در سپتامبر افزایش یافته و بین ۴۰۰ هزار تا ۱٫۵ میلیون بشکه در روز قرار دارد.

سمیر مدنی، یکی از موسسان این شرکت با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران گفت:«ما شاهد ۱٫۵ میلیون بشکه در روز صادرات نفت خام و میعانات گازی در ماه جاری میلادی بوده ایم. این رشد در یک سال و نیم گذشته بی سابقه بوده است».

این مقدار دو برابر صادرات ایران در ماه اوت است و حدود ۱۱ درصد از آن به نفت خام فوق سبک یا میعانات گازی اختصاص دارد. ایران در ماه اوت بین ۳۰۰ هزار تا ۷۵۰ هزار بشکه در روز صادرات نفت داشت.

اطلاعات تنکرترکرز که با ردیابی نفتکش ها و ذخایر نفتی به دست می آید نشان می دهد حدود نیمی از صادرات ایران توسط نفتکش های خارجی و از طریق انتقال کشتی به کشتی انجام می‌شود. به این ترتیب، تعیین مقاصد نهایی آنها سخت است.

صادرات نفت ایران چقدر است؟

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران هفته گذشته از تلاش خود برای افزایش صادرات نفت خام علی‌رغم تحریم‌های آمریکا دفاع کرده و گفت مدارک نفتی دستکاری می‌شوند تا مقصد محموله‌های نفت ایران پنهان بماند.

از زمان وضع دوباره تحریم های آمریکا علیه ایران، این کشور ارقام تولید خود را در اختیار سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) قرار نمی دهد که باعث شده بررسی تولید و صادرات آن سخت‌تر شود.

شرکت رفینیتیو ایکون که صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران را در ماه اوت حدود ۳۸۳ هزار بشکه در روز اعلام کرده و مقصد آن را کشورهایی مانند چین، ترکیه و امارات می دانست، هنوز هیچ گزارشی برای ماه سپتامبر اعلام نکرده است.

با کاهش فروش نفت ایران به خاطر تحریم ها، این کشور نفت فروخته نشده خود را بر روی نفتکش ها ذخیره می‌کند و ذخایر آن بر روی خشکی هم افزایش یافته اند. ولی تعداد این ذخایر شناور در ۲۰۲۰ کاهش یافته که نشان می دهد ایران توانسته مصرف‌کنندگانی برای بخشی از نفت خود پیدا کند.

منبع: تسنیم

اخبار مرتبط

چینی ها شیفته نفت ایران هستند چون تخفیف خوبی دارد

میلاد جانه

استاد دانشگاه لورِن: «ما هرگز برای استفاده از نفت به خط پایان نخواهیم رسید»

میلاد جانه

قیمت نفت کاهش یافت

زینب یزدانی

صادرات نفت ایران/جدید ترین آمار از تجارت طلای سیاه

میلاد جانه

چشم انداز نفت بدون تحریم ایران

میلاد جانه

در نیمه نخست امسال؛ صادرات نفت به ۲۳.۲ میلیارد دلار رسید

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید