رئیسجمهور با بیان اینکه اجرای پروتکلها یک وظیفه دینی، قانونی و انسانی است، گفت: طبق آمارهای اعلام شده، مردم پروتکلها را به خوبی مراعات نمیکنند.
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور صبح امروز (شنبه) در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه آمارها نشان میدهد مردم پروتکلها را به خوبی رعایت نمیکنند، گفت: استانهایی که تقریبا میتوان گفت به نقطه پیک رسیدهاند و اگر مراقبت کنند ممکن است شرایط بهتری داشته باشند، ۱۰ تا ۱۲ استان هستند که راه بسیار سختی را در پیش دارند.
وی افزود: همه آمارها از لحاظ ابتلا، تعداد بستریها و تعداد فوتیها نشان میدهد شرایط همچنان نگران کننده است و باید مراقبت بیشتری کنیم. ما هیچ راهی نداریم که در هفته جاری و هفته آینده تمام توان خود را به کار بگیریم، متولیان نظارت باید فعالیت خود را چه در بخش های قرمز و چه در بخش های نارنجی تشدید کنند.
رئیسجمهور ضمن درخواست از قرارگاه برای تشکیل تیمهای نظارت ویژه و افزایش مراقبتها اظهار کرد: همه نیروها اعم از نیروهای ناجا، بسیج، هلال احمر، اتحادیهها، اصناف و همه آنها که به نوعی نظارت و مراقبت در ادارات یا سایر فضاها را برعهده دارند باید فعالیت خود را تشدید کنند؛ والا نمیتوانیم از موج چهارم کرونا خلاص شویم.
روحانی بر اهمیت رعایت پروتکلها تاکید کرد و گفت: مردم هم باید مراعات خود را بالا ببرند. امروز آمار نشان میدهد که مردم همانطور که باید و شاید مراقبت نمیکنند. آمار حاکی از آن است که مراقبتها به طور متوسط زیر ۶۰ درصد است در حالیکه باید مراقبتها را به بالای هشتاد و نود درصد برسانیم تا بتوانیم از این موج خلاص شویم.
وی اجرای پروتکل ها را به عنوان یک وظیفه دینی، اخلاقی، قانونی و انسانی برشمرد و عنوان کرد: آنها که بهداشت عمومی را به خطر بیندازند یک اقدام علیه بهداشت عمومی کردهاند که قانون هم علیه این اقدام وجود دارد و قوه قضائیه می تواند در این زمینهها وارد عمل شود.
رئیسجمهور دو هفته پیش رو را دو هفته حساس دانست و بیان کرد: چاره ای نداریم که هم نظارت و هم رعایت پروتکلها را تشدید کنیم. آمارها و ارقامی که میگوییم نگران کننده است بر این مبنا است که امکانات زیرساختی، بهداشتی و درمانی موجود محدود است.
همچنین نیروی انسانی که تلاش میکنند توانمندی نامحدودی ندارند. ما باید با همه توان مراعات کنیم که البته مرز تحمل جامعه همیشه باید مدنظر باشد، سطح تحمل مردم سطح تحمل خاصی هست.
روحانی با بیان اینکه دولت و مردم وظایفی دارند که باید دوشادوش هم به آنها عمل کنند، اظهار کرد: دولت وظیفه دارد که مایحتاج عمومی مردم را تامین کند، در هفتههای گذشته دیدید که حتی یک مورد از مایحتاج مردم که دچار مشکل شده بود، مردم چه سختیهایی کشیدند و چه صفهایی تشکیل شد که هم تشدیدکننده بیماری بود وهم مردم را اذیت کرده بود.
وی با اشاره به اینکه دولت باید زیرساختهای اصلی شهری را فراهم کند، تاکید کرد: امسال شرایط آب و برق نسبت به پارسال متفاوت است. طبق آماری که دیدهام هم مصرف برق نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و هم توانمندی با شرایط خشکسالی در تامین برق و آب کاهش یافته است.
رئیسجمهور ادامه داد: دولت باید همه توان خود را در تامین این نیازها به کار بگیرد و مردم میدانند که اگر یک روز تلفن، آب و اینترنت که نیازمندیهای روزمره و ساعتی مردم است دچار مشکل شود چه سختیهایی متوجه مردم خواهد شد.
این مسائل وظایف دولت است و من تشکر میکنم از همه وزرا و کارگزارانی که در این زمینهها در مدت یک سال و چند ماه نگذاشتند مشکل حادی برای مردم پیش بیاید و مردم در شرایط سخت بیماری مشکلات مضاعفی را تجربه کنند.
روحانی تامین همه مسائل مربوط به بهداشت و درمان را از وظایف دولت برشمرد و اظهار کرد: اضافه کردن تختها، وارد کردن دارو و تجهیزات و تولید این موارد از وظایف سنگین دولت است. همچنین تامین ارز و ریال مورد نیاز از اهمیت بالایی برخوردار است که من لازم میدانم برای مردم توضیحاتی را ارائه دهم.
وی درباره واردات واکسن توضیح داد: مردم بدانند که ما برای اینکه بتوانیم یک نوع واکسن از سبد کواکس استفاده کنیم، ۱۷۸ میلیون دلار پول میخواهد. پول مهم نیست، پول داریم اما جابجایی پول با مشکل مواجه است. اینکه میگوییم تحریم روی همه زندگی مردم تاثیر میگذارد به همین علت است. برخی انگار نمیدانند و خبر ندارند اداره کشور به چه شکل است.