سرآمد اخبار
فرش
اخبار داغاقتصادبازاربازارها و خدمات مالیتولید تجارتتولید و بازرگانیصنعت و معدن

حال ۶ میلیون بافنده فرش دستباف خوب نیست

مدیر عامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف با اشاره به اینکه جمعیتی حدود ۶میلیون نفر از طریق فرش ارتزاق می کنند گفت: فرش دستباف یک کالا نیست بلکه شغلی مکمل کشاورزی و دامپروری است، اما حال بافنده فرش، رنگرز، صادرکننده و فروشنده خوب نیست.

عبدالله بهرامی, رئیس کمیسیون تخصصی صنایع دستی، فرش و گردشگری اتاق تعاون ایران در گفت وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، با گرامی داشت روز جهانی صنایع دستی و روز ملی قالی ایرانی گفت: در دنیا، کشور ما را با فرش می شناسند و جایگاه ویژه ای در صادرات غیرنفتی داشته است، این درحالی است که حال بافنده فرش، رنگرز، صادرکننده و فروشنده حتی مصرف کننده ما خوب نیست.

وی با بیان اینکه صنعت فرش دستباف همه مولفه‌های اقتصاد مقاومتی را داشته و همواره باعث افتخار و اعتلای پرچم هنری، فرهنگی ایران اسلامی بوده و خواهد بود افزود: فرش جزء اولین کالاهای تحریمی از سوی دولت آمریکا بود.

تحریم داخلی فرش دستباف را زمین گیر کرده است، چراکه بسیاری از تولیدکنندگان این صنعت جزو سه دهک پایین جامعه هستند و یارانه دولتی دریافت می کنند اما افزایش قیمت تمام شده  باعث کاهش رقابت پذیری در بازارهای هدف جهانی می شود.

بهرامی ادامه داد: جمعیتی در حدود 6میلیون نفر از این صنعت ارتزاق می کردند و باید توجه داشت که فرش دستباف یک کالا نیست بلکه شغلی مکمل کشاورزی و دامپروری است.

وی با اشاره به اینکه ما در بدترین شرایط تحریمی صادارت داشتیم، گفت: مصوبه تعهد ارزی سال 97 بانک مرکزی مشکلات بسیاری را برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف به وجود آورده است چراکه عده زیادی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان نمی توانند در مدت مقرر چندماهه برای بازگشت مبالغ ارزی، این مبلغ را از خریداران خارجی دریافت کنند.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی های فرش دستباف ادامه داد: صادرات فرش دستباف در بیشتر موارد به صورت امانی است و در مهلت مقرر مصوبه بانک مرکزی، بازگشت ارز برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان میسر نخواهد بود.

بهرامی وضعیت کنونی هنر صنعت فرش دستباف کشور را رکودی توصیف کرد و گفت: افزایش قیمت مواد اولیه، تورم، عدم ثبات نرخ ارز باعث روند کاهشی صادرات شده و بسیاری از کارگاه های تولید فرش دستباف تعطیل شده اند و در حال حاضر رکود سنگین بر بازار فرش دستباف حاکم شده است.

رئیس کمیسیون صنایع دستی، فرش و گردشگری با اشاره به اینکه درآمد حاصل از فرش در زندگی بافندگان و سبد خانواده جایگاه مهمی دارد، بیان کرد: انتظار ما این است که مسئولان و تصمیم گیران دولت برای این تنها هنر صنعت بومی سازی کشور راه چاره‌ای بیاندیشند تا دوباره فرش ایرانی به جایگاه اول خود در جهان برگردد و عده کثیر میلیونی به این اشتغال مولد برگردند.

اخبار مرتبط

آینده سیاست خارجی ترکیه با کابینه جدید/ پوتین از دست اردوغان ناراحت است

میلاد جانه

رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران: واردات تکنولوژی سلیقه ها را راضی نگه می دارد

میلاد جانه

سناریوهای بنزینی پزشکیان/ برنامه دولت چهاردهم برای بنزین چیست؟

میلاد جانه

کشور در حال از دست دادن طبقه متوسط/ شیوع پدیده توزیع عادلانه فقر در ایران

میلاد جانه

افشاگری یک نماینده از رقم سنگین گردش مالی فیلترشکن‌ها/ ممنوعیت واردات آیفون به نفع چه کسانی است؟

میلاد جانه

آزادسازی ارزهای مسدود شده ایران چه تاثیری بر اقتصاد و معیشت مردم دارد؟

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید