رئیس سازمان جهاد کشاورزی گفت: با کسانی که مرغ را بالاتر از قیمت مصوب بهدست مشتریان میرسانند برخورد خواهد شد.
براساس قیمتهای اعلامی از سوی دولت هر کیلو گوشت گرم مرغ باید با قیمت ۷۳ هزار تومان بهدست مصرفکنندگان برسد؛ اما شواهد نشان میدهد که قیمتها در سطح کشور و حتی سطح شهر تهران با هم متفاوت است.
در این باره رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ضمن تایید این موضوع گفت: قیمت هرکیلو گوشت مرغ گرم در سطح تهران به طور میانگین حدود ۸۰ هزار تومان است که در تلاشیم تا این عدد را به قیمت مصوب برسانیم.
جبرئیل برادری بابیان اینکه حدود ۱۳۰۰ تن گوشت مرغ به طور روزانه به بازار پایتخت تزریق میشود، اظهار کرد: با کسانی که مرغ را بالاتر از قیمت مصوب بهدست مشتریان میرسانند برخورد خواهد شد.
در حالیکه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از تلاش برای کاهش قیمت مرغ در بازار خبر میدهد؛ اما مرغداران و دست اندرکاران و فعالان این عرصه همواره از سود کم این این صنف خبر میدهند و برخی از آنها معتقدند نبود ثبات در نحوه دسترسی به انواع نهاده باعث متضرر شدن فعالان این صنف شده است.
یکی از مرغداران کشور در اینباره به «تیترکوتاه» گفت: تامین نهاده یکی از مهمترین بخشها برای صنعت مرغ محسوب میشود که تاثیر مستقیمی روی قیمت نهایی مرغ خواهد داشت که طی سالهای اخیر این بخش با تلاطم همراه بوده است.
محمد صالحاعلا، افزود: قیمت نهاده برای مرغداران قیمت ثابتی ندارد و به همین دلیل گوشت مرغ با قیمتهای متفاوت به بازار عرضه میشود و هر تولیدکننده با توجه نوع دسترسی و قیمت نهاده و سایر هزینهها، محصول خود را روانه بازار میکند.
این مرغدار ادامه داد: نحوه دسترسی به انواع نهاده نیز برای مرغداران و در نهایت محصولات قابل عرضه به بازار دارای اهمیت است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا دولت میتواند قیمت مرغ را به قیمت مصوب نزدیک کند؟ گفت: همانطور که گفته شد اگر قیمتهای تمام شده برای مرغداران که بخش مهم آن قیمت نهاده است به قیمت ارزانتر بهدست آنها برسد، حتما شاهد کاهش قیمت در بازار خواهیم بود؛ اما به نظر نمیرسد چنین اتفاقی بیفتد و فکر میکنم که در نهایت دولت در کوتاه مدت میتواند قیمتها را پائین آورد و بعد از مدتی دوباره روند سابق تکرار خواهد شد و قیمتها شیب صعودی به خود میگیرند.
وی افزود: به این نکته نیز باید توجه داشت که هرساله در نیمه دوم سال شاهد رشد قیمت در مرغ در بازار هستیم و فکر نمیکنم امسال سالی استثنایی برای این بازار باشد و به نظرم روند افزایش قیمتها تکرار خواهد شد.
صالحاعلا درباره نحوه دسترسی مرغداران به انواع نهادهها اظهار کرد: طی چند ماه گذشته شاهد تغییراتی در عرضه سهمیه نهاده مرغداران بودیم که این موضوع مشکلاتی را برای فعالان این بخش به وجود آورد.
به گفته وی در تابستان قطعی برق نیز مشکلات و نگرانیهای زیادی را برای مرغداران به همراه داشت که بعضی از فعالان این صنف را با ورشکستگی مواجه کرد؛ چون قطع برق منجر به از بین رفتن و تلف شدن بسیاری از جوجهها شده بود.
وی درباره نحوه حمایت دولت از مرغداران گفت: مسئولان اگر بتوانند نیازهای اولیه مرغداران را برآورده کنند، حتما شاهد بازار و قیمتهای مناسبتر در کشور خواهیم بود.