رئیس اتاق اصناف کشاورزی از افزایش ۱۵ درصدی تولید برنج نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: با افزایش عملکرد بدون بالابردن سطح زیرکشت امکان خودکفایی وجود دارد.
قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی از افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی تولید برنج نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: بنابر آمار امسال تولید برنج به ۲ میلیون و ۲۵۰ تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن رسیده است.
به گفته او، با توجه به آنکه کشاورزان برمبنای دلار آزاد تولید می کنند، از این رو امکان رقابت با برنج خارجی را ندارند.
پیشه ور با بیان اینکه پتانسیل خودکفابی برنج در استان های شمالی وجود دارد، افزود: تولیدکننده داخل موظف به تامین برنج داخل است که در صورت حمایت از تولید، تضمین تامین نیاز را می دهد، اما متاسفانه حمایت به سمت واردات است که آسیب جدی به تولید می زند. درحالیکه با تزریق یارانه به تولید داخل به جای واردات، سیاست خودکفایی محقق می شود.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی ادامه داد: بنابر آمار تولید داخل و سرانه مصرف، حداکثر نیاز کشور با احتساب ذخایر استراتژیک ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزارتن است که براین اساس باید جلوی واردات بی رویه گرفته شود.
کمااینکه به سبب ماندن محصول روی دست کشاورزان و انبارها، معادن اول رئیس جمهور اعلام کردند تا یک گرم برنج در دست کشاورزان است، واردات ممنوع شود.
به گفته او، با توزیع بذر مناسب در بین کشاورزان و افزایس عملکرد در واحد سطح تا ۴ تن در هکتار، امکان رسیدن به خودکفایی بدون افزایش سطح زیرکشت وجود دارد.
پیشه ور قیمت تمام شده هرکیلو ارقام محلی را ۸۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: براین اساس هرکیلو محصول با نرخ ۹۰ تا ۱۰۰ هزارتومان باید بدست مصرف کننده برسد و عرضه با نرخ های بالاتر گرانفروشی است. همچنین درصورت واردات برنج خارجی با ارز آزاد، قیمت آن با برنج داخلی برابری می کند.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: با توجه به آنکه برنج تولید سال گذشته و امسال در انبارهاست، از این رو بازرگانی دولتی براساس نرخ تضمینی باید خرید حمایتی کند. اما سال گذشته بواسطه آنکه قیمت تمام شده برنج ۸۰ هزارتومان بود و دولت قصد خرید با نرخ ۶۵ هزارتومان را داشت، عملا خرید حمایتی انجام نشد.