سرآمد اخبار
دلار
اخبار داغارز و طلااقتصادبازاربازارها و خدمات مالی

پیش بینی عجیب درباره قیمت دلار / نرخ ارز نزولی می شود؟

عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر اظهار داشت: “با توجه به عدم وجود دلایل بنیادین برای افزایش نرخ، قیمت ارز به زودی کاهش خواهد یافت.”

احمد کیمیایی اسدی، عضو اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به تحولات سیاسی در منطقه مانند جنگ غزه، حادثه تروریستی کرمان و تنش‌های اخیر بین ایران و پاکستان، اظهار داشت: “افزایش قیمت دلار ناشی از عوامل سیاسی است و با توجه به عدم وجود دلایل بنیادین برای افزایش نرخ، قیمت ارز به زودی کاهش خواهد یافت.”

وی ادامه داد: در حال حاضر نرخ ارز بازار آزاد در کانال ۵۳ هزار تومان قرار دارد که به نظر من با نوسان ۶،۷ درصدی باز هم تغییر محسوسی رخ نداده است. برخلاف سایر اقلامی که تورم داشتند، نرخ ارز هیچ تورمی نداشت و حتی روند باثباتی را هم دنبال کرد. ما در همین هفته‌های اخیر به دلیل تنش‌های منطقه‌ای نرخ ۵۵ هزار تومان ارز در بازار آزاد را هم تجربه کرده بودیم اما الان در کانال ۵۳ هزار تومان قرار دارد.

کیمیایی اسدی با تاکید براینکه تا به اینجای کار مدیریت خوبی در حوزه ارز اتفاق افتاده است، افزود: امسال نرخ ارز یکی از سال‌های با ثبات خود را به اتمام خواهد رساند. با توجه به تورم موجود در کشور اگر قیمت دلار در همین کانال ۵۰ هزار تومان بماند، به نوعی روند کاهشی خود را حفظ کرده است.

وقتی ما تورم ۳۰ درصدی را داریم اما نرخ ارز ما ثابت بماند، نشان دهنده نوعی کاهش در نرخ ارز است. نگه داشتن ارز در محدوده مشخص کار بزرگی بود که توسط بانک مرکزی انجام شده است.

عضو اتاق بازرگانی ایران در پایان سخنان خود گفت: مردم به دنبال حفظ ارزش دارایی‌هایشان هستند اما از ابتدای سال تقریباً سوددهی بازار ارز صفر بود و مردم کمتر به سمت خرید دلار رفتند. اگر توسط مسئولان امیدبخشی در کشور صورت بگیرد و با تداوم سیاست تثبیت، ثبات بازارها استمرار پیدا کند، مردم به سراغ سرمایه‌گذاری در بازارهای موازی و سوداگری نمی‌روند.

پیش بینی قیمت دلار

پیش‌بینی نرخ ارز بسیار پیچیده است و به عوامل متعددی بستگی دارد. برخی از عواملی که می‌تواند بر نرخ ارز تأثیر بگذارد عبارتند از: سیاست‌های پولی و مالی دولت، تقاضا و عرضه ارز، نرخ بهره، شرایط اقتصادی و سیاسی کشورها، نرخ تورم و تحولات جهانی. به دلیل پیچیدگی این عوامل و عدم قدرت پیش‌بینی دقیق آنها، پیش‌بینی نرخ ارز با ریسک بالایی همراه است و نمی‌توان به صورت قطعی پیش‌بینی کرد که نرخ ارز در آینده به چه شکلی تغییر خواهد کرد.

در همین زمینه قاسم رضائیان، رئیس اتاق بازرگانی گیلان با اشاره به جوسازی‌های رسانه ای در فضای مجازی در خصوص نوسانات بازار ارز و افزایش قیمت دلار گفت: متاسفانه فضای مجازی این امکان را به بسیاری از افراد سودجو و دلال داده که با هر رخداد داخلی و بین المللی، خبرسازی کنند و بازار سرمایه به خصوص ارز و طلا را بر هم بزنند. بطوریکه طی روزهای گذشته پس از حمله نظامی آمریکا به یمن، دوباره موجی از اخبار کذب و نادرست در خصوص افزایش شدید قیمت ارز در آینده منتشر شد که بازار را دچار شوک کرد.

وی افزود: بسیاری از دلالان و سوداگران بازار ارز به گونه ای شرایط را برای مردم عادی توصیف کردند که این جماعت باید سرمایه خود را بلافاصله به طلا و سکه و دلار کنند تا در آینده صاحب سود سرشاری شوند. این حاشیه سازان تا جایی پیش رفتند که صحبت از رسیدن قیمت دلار به بالای ۷۰ هزار تومان هم می کردند تا بتوانند از موج روانی سوء استفاده کرده و ثبات بازار ارز را بر هم بزنند.

این فعال اقتصادی به بحث «فنر ارزی» و شایعه سازی برخی رسانه ها با استفاده از این کلید واژه اشاره کرد و گفت: فضای مجازی هیچ چارچوبی ندارد و بسیاری از سودجویان و دلالان به راحتی می توانند در کانال های تلگرامی هر شایعه ای را مطرح و به آن پر و بال دهند. بحث فنر ارزی هم جزو همین مسایل کذب و نادرستی است که توسط همین افراد ساخته و پرداخته شده و متاسفانه در برخی از رسانه ها نیز با عدم آگاهی کافی منتشر می شود.

رضائیان اظهار داشت: برخی سایت ها و کانال های تلگرامی، اقتصاد و منابع ارزی کشور را طوری برای مردم ترسیم می کنند که انگار در پایان سالجاری قرار است اتفاقات عجیب قیمتی رخ دهد. آنها هر روز به عامه مردم القا می کنند که باید سرمایه خود را به دلار و سکه و طلا تبدیل کنند و در غیر اینصورت متحمل ضرر می شوند. در حالی که قضیه کاملا بالعکس است و در واقع سرمایه گذاری مردم در بازار ارز و طلا به زیان آنها منتهی خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی گیلان خاطر نشان کرد: معتقدم التهاب اخیر در بازار ارز به زودی با اقدامات لازم از سوی دولت و بانک مرکزی بر طرف خواهد شد و دلار دوباره به همان کانال تثبیت شده یکسال گذشته باز می‌گردد، چراکه درآمدها و منابع ارزی کشور امیدوارکننده و در حال افزایش است.

اخبار مرتبط

چرا کتاب اقتصاد مطهری خمیر شد!؟/ فرشاد مومنی: توانمندی مالی دولت برای محرومیت زدایی درحال سقوط به پیشاقاجار است/ پزشکیان برای اجتناب از شوک درمانی، شرافت گرو گذاشت

میلاد جانه

قیمت گوجه فرنگی در بازار ۳۰ درصد کاهش یافت

میلاد جانه

صفر تا صد مالیات در سال ۱۴۰۴/ مالیات کسانی که بیش از یک شغل دارند چطور محاسبه می‌شود؟

میلاد جانه

ارز شیرخشک به داروخانه ها پرداخت نشده/ دغدغه تولید کنندگان داخلی کم شد؟

میلاد جانه

بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ آبان به مجلس می‌رود

میلاد جانه

جهش بیش از ۴۰ هزار واحدی شاخص کل بورس در ابتدای معاملات

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید