سرآمد اخبار
ظریف
سیاست

محمد جواد ظریف: جز معدودی از مهاجران، بقیه زندگی بسیار معمولی دارند

«به عنوان کسی‌که بیش از ۳۰ سال در خارج از کشور بوده‌ام بگویم که جز معدودی زندگی بسیار معمولی دارند که با همان زندگی در ایران راضی نمی‌شدند.»

محمد جواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه در نشست «آسیب شناسی مهاجرت نخبگان» با اشاره به اهمیت ظهور وبروز امید در جامعه برای کاهش میل به مهاجرت گفت: «متاسفانه خودمان امید را نابود کردیم، چون امید مانند عزت تا حد زیادی برساخته است دستگاه تبلیغاتی می‌تواند امید و عزت را برسازی کند، اما ما متاسفانه با یک سیاست منسجم ناامیدی و ذلت را در این کشور برسازی کردیم.»

به گزارش خبرآنلاین، وزیر امور خارجه در دولت‌های یازدهم و دوازدهم به اشاره به سهم مردم در افزایش مهاجرت گفت: «آن‌چه که از جانب مردم به مهاجرت می‌انجامد آرزومندی است، یعنی فاصله بین آرزو‌ها و واقعیت‌ها، کسانی که مهاجرت می‌کنند عموما نمی‌دانند آن طرف چه خبر است بلکه فقط آرزو‌هایی دارند، من راجع به کسانی‌که ناگزیر به مهاجرت هستند صحبت نمی‌کنم، صحبت من درباره گروهی است که براساس آرزومندی مهاجرت می‌کنند.»

او ادامه داد: «این مشکل از زمان صفویه در جامعه ایرانی بوده است، یعنی سیاست و برنامه‌ریزی براساس آرزوی‌های ما است، یک بار یکی از اساتید اقتصاد به من گفت تمام برنامه‌های توسعه ما از زمان پهلوی تا کنون براساس آرزو بوده نه واقعیت، ما آرزو می‌کنیم که خارج برویم وضع‌مان بهتر می‌شود، اما در بسیاری از موارد بهتر نمی‌شود، به عنوان کسی‌که بیش از ۳۰ سال در خارج از کشور بوده‌ام بگویم که جز معدودی زندگی بسیار معمولی دارند که با همان زندگی در ایران راضی نمی‌شدند.»

اخبار مرتبط

ازدواج دوباره شکیرا با یک ورزشکار معروف؟

میلاد جانه

عکس| رونمایی رونالدو از مدل مو جدیدش

میلاد جانه

پلیس در یک قدمی ترامپ

میلاد جانه

عاشقانه‌های بابک جهانبخش و همسرش وایرال شد

میلاد جانه

زوج محبوب سینمای ایران در اکران «یادگار جنوب» (تصویر)

میلاد جانه

پدیده پرسپولیس بازی با النصر و دربی را از دست داد

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید