احیای قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان پس از سالها توقف میتواند یکی از مهمترین دستاوردهای دو کشور در سفر امروز رئیسجمهوری ایران به پاکستان باشد.
به گزارش تسنیم، وزیر نفت ابراز امیدواری کرد که صادرات گاز به پاکستان در دولت سیزدهم آغاز شود.
جواد اوجی، وزیر نفت پس از دیدار با همتای پاکستانی خود اظهار کرد: مسئولان پاکستان بسیار امیدوار بودند این خط لوله اجرایی شود و عملیات تزریق گاز آغاز شود.
وی افزود: پاکستانیها در حال تنظیم قرارداد با شرکتهای مختلف هستند تا در همین دولت شاهد تزریق گاز به سمت پاکستان براساس آن قرارداد بینالمللی که بین ایران و پاکستان منعقد شده بود، باشیم.
وزرای نفت ایران و پاکستان دوطرف میز مذاکره تجارت گازی
در نشست وزرای نفتی ایران و پاکستان بحث و بررسی بر روی توسعه همکاریهای انرژی انجام شد و آغاز تجارت گازی دو کشور مورد واکاوی دو طرف قرار گرفت.
بهنظر میرسد در ۱۵ سالی که از امضای قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان گذشته که با کارشکنی مستقیم امریکا این قرارداد اجرایی نشده، هیچگاه مثل امروز، مقامات پاکستان نسبت به رفع موانع اجرایی شدن این قرارداد، مصمم نبودهاند.
دوماه پیش بود که وزارت نفت و منابع طبیعی پاکستان با صدور بیانیهای اعلام کرد که کمیته انرژی کابینه پاکستان با آغاز کار برای احداث خط لوله از مرز مشترک پاکستان تا بندر گوادر موافقت کرده است.
در این بیانه آمده بود: “با توجه به کمیته نظارتی که در سپتامبر سال گذشته از سوی نخستوزیر پاکستان برای بررسی توصیه وزرای مربوط درباره خط لوله گاز ایران و پاکستان تشکیل شده بود، کمیته انرژی کابینه توصیههای دریافت از سوی کمیته نظارتی را تایید و به موجب آن در مرحله نخست، کار بر روی احداث ۸۰ کیلومتر خط لوله گاز از مرز پاکستان تا بندر گوادر آغاز خواهد شد.”
حال در خلال سفر رئیس جمهوری ایران به پاکستان، جواد اوجی، وزیر نفت ایران با همتای پاکستانی خود نشست مشترکی برگزار کرد که طبق اعلام وزارت نفت، دو طرف در این دیدار بر تحکیم روابط دو کشور بهویژه در بخش انرژی و نفت و گاز تأکید کردند و توسعه همکاریهای دوجانبه در حوزه انرژی و صدور خدمات فنی و مهندسی از مهمترین محورهای مذاکرات وزیران نفت ایران و پاکستان بود.
اگرچه وزارت نفت ایران از جزئیات مذاکرات صورت گرفته در این جلسه خبری منتشر نکرده، اما بررسیها نشان میدهد که آغاز تجارت گازی دو کشور مورد واکاوی دو طرف قرار گرفته است.
بهنظر میرسد از این سفر و جلساتی که در خلال آن برگزار شده، میتوان طلسمشکنی آغاز تجارت گازی دو کشور را پس از ۱۵ سال انتظار داشت؛ البته این مهم بستگی به قدرت چانهزنی دو طرف و اهتمام مسئولان دو کشور برای رفع موانع خواهد داشت و مقامات پاکستان باید در عمل نشان دهند که سیاست یکبام و دوهوای گذشته در مورد تعلیق خرید گاز از ایران را زیر سایه همراهی با امریکا کنار گذاشتهاند.