سرآمد اخبار
طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور
اخبار شرکت هااقتصاد

قطار طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در کردستان به مقصد می‌رسد

قطار طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در کردستان به مقصد می‌رسد.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، آئین اختتامیه طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در پهنه دیواندره(کردستان) یک‌شنبه 30 اردیبهشت 1403 برگزار خواهد شد.

در این مراسم اسماعیل زارعی‌کوشا استاندار، محمدبختیار خلیقی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان، علیرضا شهیدی معاون وزیر صمت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان و همچنین احمد فتاحی مدیر اکتشافات ایمیدرو و نمایندگان معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صمت حضور خواهند داشت.

بر اساس این گزارش، از ابتدای دولت سیزدهم در پی اجرای موفقیت‌آمیز طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور در استان خراسان جنوبی، استان کردستان به عنوان گام دوم مطالعاتی طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور انتخاب و عملیات یکپارچه آن به عنوان اولویت سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در دستور کار قرار گرفت.

در راستای این طرح، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با همکاری معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صمت و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) از خرداد سال 1401 تا پایان سال 1402 در استان کردستان 75 پروژه اکتشافی انجام داده است.

شایان ذکر است؛ طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان کردستان شامل 25 بلوک اکتشافی در پهنه‌ای به مساحت 15 هزار 625 کیلومتر مربع است که در هر بلوک لایه‌های اطلاعاتی شامل نقشه‌های زمین‌شناسی، ژئوشیمی و زمین‌شناسی اقتصادی و در مقیاس یک‌پنجاه هزارم مطالعه و تهیه شده است.

همچنین لایه‌های اطلاعاتی ژئوفیزیک هوابرد نیز در طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان کردستان به میزان 22هزار کیلومتر خطی به روش‌های مگنتومتری و رادیومتری برداشت شده است.

بر همین اساس، از کل استان کردستان 14 هزار 381 نمونه برای داده‌های نقشه ژئوشیمی و 3 هزار 167 نمونه کانی‌سنگین سنجش و آزمایش شده است.

گفتنی است؛ با پایان یافتن عملیات اجرایی طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی استان کردستان، نتایج اولیه از پراکندگی معدنی و وجود ذخایری چون آهن، طلا و مس در سطح استان خبر می‌دهد که بهره‌گیری از این داده‌ها می‌تواند منجر به توسعه سرمایه‌گذاری و در نتیجه افزایش اشتغال در منطقه شود.

چرا که اهداف کلی این طرح، توسعه مناطق کم‌برخوردار و ایجاد اشتغال مولد با نگرش ویژه بر نیروی انسانی بومی، آمایش سرزمین در قالب کشف ذخایر جدید معدنی، افزایش بازدهی و کاهش موثر زمان تبدیل کانسار به معدن، تربیت نیروی انسانی متخصص بخش معدن (زمین‌شناسی و اکتشاف) در مناطق هدف پروژه تحول، ایجاد تحرک در بخش خصوصی (جامعه مهندسان مشاور) در حوزه زمین‌شناسی، اکتشاف و آزمایشگاه‌های علوم زمین از طریق برون‌سپاری فعالیت‌ها عنوان شده است.

همچنین، داده‌های به دست آمده در این طرح، تحول بزرگی در دقت و مقیاس نقشه‌های زمین‌شناسی، بازبینی نقشه‌های پیشین و اطلاعات آمایشی سرزمینی ارائه داده، به طوری که دقت داده‌های پیشین را چهار برابر افزایش داده است.

توجه به این موضوع ضروری است که در طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی، یک‌هزار و 260 پروژه زمین‌شناسی و اکتشافی طی پنج سال و با پشتیبانی و تامین منابع هدفمند و مناسب انجام خواهد شد که موجب تحولی چشمگیر در حوزه تولید اطلاعات پایه کشور و کاهش مخاطرات سرمایه‌گذاری در حوزه عمران، معدن و زیرساخت‌های کشور خواهد شد.

اخبار مرتبط

پیام رئیس هیأت مدیره و سرپرست بانک آینده به مناسبت گرامی‌داشت روز خبرنگار

میلاد جانه

تفاهم‌نامه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح به امضا رسید

میلاد جانه

مدیرعامل فولاد هرمزگان در بازدید از ایریسا: از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت می‌کنیم

میلاد جانه

در هشت ماهه نخست امسال؛ بانک آینده بیش از 9 هزار جوان را روانه خانه بخت کرد

میلاد جانه

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین بانک آینده و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

میلاد جانه

آبان ماه پررکورد فولاد هرمزگان

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید