بر اساس آمارهای رسمی، در سال گذشته ۲۱ تن خاویار و ۱۱ هزار تن گوشت ماهیان خاویاری در کشور تولید شده و بنا به هدفگذاریهای برنامه هفتم توسعه، قرار است در سال پایانی این برنامه تولید خاویار کشور به ۱۴۰ تن و تولید گوشت ماهیان خاویاری به ۲۰ هزار تن برسد.
به گزارش همشهری آنلاین، ۳۸ کشور مشتری خاویار ایرانی هستند؛ اما از سال ۲۰۱۰ به دلیل خطر انقراض ماهیان خاویاری، صید آنها در حاشیه دریای خزر ممنوع شده و همین مسئله پرورش ماهی خاویاری را بیشازپیش توسعه داده است.
خاستگاه تولید خاویار در ایران، آن استانهای مازندران و گیلان است و با تولید ۵۰ درصد این محصول، رتبههای اول و دوم کشور در تولید خاویار و گوشت ماهیان خاویاری را به خود اختصاص دادهاند؛ اما درمجموع ۲۰ استان در حوزه استحصال گوشت ماهیان خاویاری و ۱۲ استان در بخش استحصال خاویار فعالیت جدی دارند و همین نکته به مزیت جدی برای ترسیم نقشه تولید خاویار تبدیل شده است.