سرآمد اخبار
وام ودیعه مسکن
اقتصاداقتصاد کلانبازاربازارها و خدمات مالی

سرگردانی اجاره‌نشین‌ها برای دریافت وام ودیعه مسکن/ ۶۰ درصد متقاضیان در صف بانکها

در حالی وزارت راه و شهرسازی تصمیم به پرداخت مجدد وام ودیعه مسکن گرفته و برای آن یک شرط نیز تعیین کرده است که هنوز تعداد زیادی از متقاضیان وام ودیعه در صف دریافت بوده و در بانک ها سردگردان هستند.

وزارت راه و شهرسازی در تازه ترین اقدام خود تصمیم گرفته است تا متقاضیان وام ودیعه مسکن را غافلگیر کند و به درخواست کنندگان مجددا آن هم به یک شرط وام ودیعه پرداخت کند.

هم اکنون رقم تسهیلات ودیعه مسکن با نرخ سود ۲۳ درصد در تهران ۲۰۰ میلیون تومان و در مراکز استان‌ها ۱۵۰ میلیون تومان است. البته رقم تسهیلات ودیعه مسکن در سایر شهرها ۱۰۰ میلیون تومان و در روستاها ۴۰ میلیون تومان است. اگر چه سود تسهیلات ودیعه مسکن ۲۳ درصد تعیین شده است اما حداکثر مدت زمان بازپرداخت این تسهیلات ۵ ساله تعیین شده است.

به گفته سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی افرادی می توانند مجددا درخواست تسهیلات کنند که در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت کرده اند

اقدام جدید وزارت راه و شهرسازی در حالی مطرح شده است که به گفته سرپرست معاونت مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی افرادی می توانند مجددا درخواست تسهیلات کنند که در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت کرده اند.

حال سوال این است مگر می شود مستاجران در بازپرداخت تسهیلات ودیعه مسکن توانایی داشته و در دو سال توانسته باشند وام مزبور را تسویه کرده باشند؟

مسعود بیات منش سرپرست معاونت مسکن و ساختمان با اشاره به اینکه امکان پرداخت مجدد تسهیلات ودیعه مسکن به شرط تسویه تسهیلات قبلی فراهم شده است گفت: متقاضیان دریافت تسهیلات ودیعه مسکن که پیش‌تر و در سنوات گذشته این تسهیلات را دریافت کرده‌اند با شرط تسویه تسهیلات قبلی امکان دریافت مجدد تسهیلات را خواهند یافت.
بیات منش در بیان جزئیات پرداخت مجدد تسهیلات ودیعه مسکن توضیح داد: شرط پرداخت مجدد تسهیلات ودیعه مسکن مربوط به متقاضیانی است که در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ تسهیلات ودیعه مسکن را دریافت کرده و تسویه تسهیلات را انجام داده اند. این دسته از متقاضیان با درج گزینه تسویه تسهیلات از طریق شعب بانک عامل این امکان را برای بار دوم خواهند یافت تا نسبت به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن اقدام کنند.

حال سوالی که مطرح است این است که آیا وام ودیعه مسکن از سوی بانک ها به راحتی پرداخت می شود و آیا متقاضیان این مدل از تسهیلات که در اوج فصل نقل و انتقالات می توانستند با دریافت آن تا حدودی قدرت مالی خود را تقویت کنند این تسهیلات را دریافت کرده اند که حالا بخواهند آنرا تسویه کنند؟

اگر چه اکثر کارشناسان مسکن بر این باور هستند که این وام ودیعه نمی تواند کمک حال خوبی برای مستاجران باشد اما اگر پرداخت آن از سوی بانک ها روندی آرام و مناسب داشته باشد می تواند تا حدودی به قشر اجاره نشین ها کمک کند.

تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن در ابتدای سال نقش بسیار زیادی در افزایش نرخ اجاره مسکن داشته است

داود بیگی نژاد، نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران گفته بود: تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن در ابتدای سال نقش بسیار زیادی در افزایش نرخ اجاره مسکن داشته است که بخش عمده‌ای از آن آثار روانی بوده، اما متاسفانه شاهد آن بوده‌ایم که کمتر متقاضی موفق به دریافت تسهیلات ودیعه شده و تنها اثرات روانی برای گرانی مسکن را این متقاضیان تجربه کرده‌اند.

اما مهدی صحابی مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی آمار و اطلاعات جدیدی ارائه کرده که نشان می‌دهد تا کنون بانک‌ها تنها به حدود ۶۰۰ هزار متقاضی وام ودیعه مسکن تسهیلات اعطا کرده‌اند و تقریباً نیمی از افراد واجد شرایط هنوز نتوانسته‌اند پرونده خود را تشکیل دهند.

تا کنون بانک‌ها تنها به حدود ۶۰۰ هزار متقاضی وام ودیعه مسکن تسهیلات اعطا کرده‌اند و تقریباً نیمی از افراد واجد شرایط هنوز نتوانسته‌اند پرونده خود را تشکیل دهند

مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی اظهار کرد: از زمان ابلاغ مصوبه شورا تاکنون، ۶۹۴ هزار نفر پرونده اقدام به درخواست وام مسکن کرده‌اند، که از این تعداد بیش از ۶۰۷ هزار نفر تسهیلات ودیعه مسکن به ارزش ۵۵.۹ هزار میلیون تومان را از طریق شبکه بانکی دریافت کرده‌اند.
این رقم درحالی است که پیش‌تر مدیرکل دفتر طرح‌های نهضت ملی مسکن، از حائز شرایط بودن بیش از یک میلیون و ۴۶۹هزار متقاضی دریافت وام ودیعه مسکن گفته بود.

آمار و ارقام جدید اعلامی مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی نشان می‌دهد که تاکنون بانک‌ها تنها به حدود ۶۰۰ هزار متقاضی وام ودیعه مسکن پرداخت کرده‌اند و نزدیک به نیمی از واجدان شرایط، هنوز حتی موفق به تشکیل پرونده نیز نشده‌اند.

سید احمد خادمیان مدیرکل سابق دفتر پایش طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی در مردادماه امسال گفته بود: تاکنون ۲ میلیون و ۳۰۱ نفر در سامانه saman.mrud.ir برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد، یک میلیون و ۷۷۷ هزار و ۵۹۸ متقاضی حائز شرایط شناخته شده‌اند و یک میلیون و ۲۶۰ هزار و ۳۷۹ نفر نیز به بانک‌ها برای دریافت تسهیلات معرفی شدند.

بانک‌های عامل، تاکنون وام کمک‌ ودیعه ۵۳۳ هزار و ۷۵۷ متقاضی را پرداخت کرده‌اند

وی افزود: بانک‌های عامل، تاکنون وام کمک‌ ودیعه ۵۳۳ هزار و ۷۵۷ متقاضی را پرداخت کرده‌اند.

خادمیان با تأکید بر اینکه انتظار می‌رود پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن با توجه به نیاز مردم تسریع یابد، بیان کرد: بانک‌هایی که بیشترین همکاری را برای پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن داشتند شامل بانک ملی با رقمی معادل ۱۲همت، ملت ۸همت، صادرات و تجارت هرکدام ۵ همت، سپه ۴همت و رفاه کارگران ۳همت است.

طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی حالا که بیش از دو میلیون متقاضی برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ثبت نام کرده‌اند و از این تعداد تنها ۶۰۰ هزار نفر موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند سوالی که مطرح می شود این است که آیا نام این اقدام جدید را می توان یک شواف برای تیم جدید وزارت راه و شهرسازی دانست؟ چرا که همین الان هم بانک ها در پرداخت وام ودیعه مسکن سنگ اندازی می کنند و بیش از ۶۰ درصد منتظران تسهیلات نیز متعجب و سردرگم از این تصمیمات خواهند بود.

اخبار مرتبط

فرزین عنوان کرد؛ رشد اقتصادی ۵ درصدی همزمان با کنترل متغیرهای پولی

میلاد جانه

صادرات ۴۸ میلیون یورویی پسته ایران به اروپا در نیمه نخست ۲۰۲۳

میلاد جانه

فعالیت ۱۰۴ هزار تعاونی و ایجاد یک میلیون و ۹۰۰ هزار شغل

میلاد جانه

کاهش ۵ تا ۷۰ میلیون تومانی برخی خودروها در بازار/ پیش‌بینی قیمت خودرو در روزهای آینده

میلاد جانه

فروش ۷۹۶۷ کیلو طلا در 42 حراج/ حراج بعدی فردا برگزار می‌شود

میلاد جانه

افزایش بیش از ۱۶ هزار واحدی شاخص کل بورس

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید