محمد بحرینیان، پژوهشگر توسعه گفت هیچ دفاعی از حضور نیروی کار افغانستانی در ایران نداشته است.
زهرا علی اکبری- حضور چشمگیر نیروی اتباع کشورهای همسایه در ایران این روزها به مسالهای مهم برای افکار عمومی بدل شده است.
این روزها اما اتفاقی تازه رخ داده، در فضای مجازی سخنانی در مورد اتباع افغانستانی از قول کسانی منتشر میشود که صحت و سقم آن جای سئوال دارد.
محمد بحرینیان، پژوهشگر توسعه و فعال اقتصادی، در گفتگو با خبرگزاری خبرانلاین در پاسخ به این سئوال که آیا در روزهای گذشته اظهارنظری در این زمینه داشته است یا یخر پاسخ منفی داد. این در حالی است که در شبکهی ایکس اظهار نظری از وی دال بر ضرورت حضور افغانستانیها منتشر شده است. در فضای مجازی متنی از قول این پژوهشگر با این مضمون به چشم میخورد : «ما باید با پذیرش ۱۷ میلیون افغان در ایران مشکلات نیروی کار خود را برطرف کنیم، آن هم نه صرفاً کارگر ساده بلکه در سطوح کارشناسی و میانی به پذیرش افعانها نیازداریم!» این متن واکنشهای گستردهای را نیز در پی داشته است.
او در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین در این زمینه گفت: از آنجایی که در هیچ شبکه مجازی حضور ندارم، اطلاعی هم از این متن نداشتم تا این که یکی از دوستان عزیزم این موضوع را به همراه توهینهایی که بر اثر ناآگاهی انجام گرفته به اطلاعم رساند. باعث تأسف است که جامعه ما با آفت فضای مجازی روبهرو شده و هر حرفی بلافاصله به سادگی پذیرفته میشود.
او گفت: ابتدا باید بگویم، متنی که در شبکه مجازی ایکس از قول من نقل شده، به لحاظ محتوی و عددی که در آن اشاره شده، اصولاً منطقی و عقلانی نیست! و معلوم است که نویسنده خبر جعلی، درکی و تصوری دقیق از مفهوم عدد ۱۷ میلیون ندارد همچون بسیاری از آمارهایی که برخی از مسئولین بر زبان میآورند، زیرا چنین چیزی در حال حاضر در ظرفیت کشور ما نمی گنجد. به علاوه کل نیروی کار کشور افغانستان هم این اندازه نیست.
منتشرکننده متن حتی آگاهی نداشته که اگر عنوانی را به کار می برد، آیا صحیح است یا خیر! در کشور، ما «هیأت اتاق بازرگانی» نداریم. بلکه عنوان صحیح «هیأت نمایندگان اتاق ایران» است و من نیز از پنج سال پیش تاکنون دیگر عضو هیأت مدیره اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیستم. آیا پیش از پنج سال چنین صحبتی را نمودهام!؟ در آن موقع که مشکل مهاجرت مردم افغانستان را نداشتیم.
او ادامه داد: نکته بعدی، عدم تعیین مأخذ استخراج این گفتهها است. آیا از من در سخنرانی، مقاله یا مصاحبهای چنین صحبتهایی شنیده یا بیان شده است!؟ اساسا اتباع افغانستان قریب به اتفاق نیروی کار ساده هستند. تازه ما مشکل جدی در نیروی کار نداریم. مشکل سرمایهگذاری و سیاستهای اقتصادی کشور است.
بحرینیان تاکید کرد: متأسفانه در فضای مجازی بدون ذکر هر ماخذ و یا استنادی، گفتههای غلط به سرعت منتشر میشود و این موضوع آفت است. افراد ساده نیز بدون هرگونه تحقیق از صحت و سقم مطلب، توهینها و صحبتهای ناروایی را نثار افراد میکنند که شرمآور است و شایسته خودشان هم نیست.
وی گفت: از آنجایی که طی بیش از ۵۰ سال گذشته که هم به کار تولید و هم پژوهش مشغول بودهام، یکی از رسالتهایم همواره پیشرفت و شکوفایی کشورم بوده است و ورودم به عرصه تولید از همین باب آغاز شد. در ۳۰ سال گذشته هم همواره در سخنانم بر پیشرفت و توسعه درونزای کشور، با توجه به ذخیره دانش و توان مدیریت کارشناسان، نخبگان ملی و وطندوست و جوانان توانمندکشورم تأکید کرده و از آن همواره دفاع کردهام.
صحبتهای من همواره بر اساس مستندات علمی، کتابها، نقل قولهای رسمی و دادههای منتشر شده توسط مراکز معتبر داخلی و بینالمللی است و با توجه به دقت و توجهی که به مطالب منتشر شده از سوی خود دارم، تا زمانی که از صحت موضوع، نقل قول و دادهای مطمئن نباشم، به نشر آن اقدام نخواهم کرد. از اینرو اعلام میکنم مطلب منتشر شده کذب محض است و مطلقاً چنین مطالبی را درتمام طول عمرم به زبان نیاوردهام. یقیناً این مطلب با اهداف خاصی منتشر شده که صدای نقد منصفانه و متکی به آمار و اسناد معتبر را خاموش نماید.