باباخانی با اشاره به وعده عباس علی آبادی وزیر نیرو در حوزه نصب ۵۰ هزار مگاوات انرژیهای تجدیدپذیر تا ۵ سال آینده، گفت: «این برنامه ریزی و دورنما داشتن به این معنا نیست که بگوییم ۵۰ هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر اضافه میکنیم، حقیقت این است که کل منطقه خلیج فارس هم نمیتواند در ۵ سال چنین وعدهای را محقق کند، باید اعداد و ارقام را با دقت و واقع بینی بررسی کنیم.
به گزارش فرارو، با توجه به این که محور این نشست، مسائل حوزه انرژی، انرژیهای تجدیدپذیر و موانع پیش روی رشد و توسعه انرژی کشور بود، باباخانی تلاش کرد در مدت زمان سخنرانی خود نه تنها درباره مسائل این حوزه صحبت کند، بلکه در اواخر جلسه به پرسشهای خبرنگاران نیز پاسخ دهد.
در بخش پرسش و پاسخ این نشست، خبرنگار فرارو از کارشناس برنامه؛ باباخانی پرسید: «شما بحث لزوم تشکیل وزارتخانه انرژی را چندین بار مطرح کرده اید، اما هم اکنون برخی وزارتخانهها را داریم که به هر دلیلی آنچنان که باید یا انتظار میرود بهره وری ندارند، حالا چه تضمینی وجود دارد که اگر وزارتخانه انرژی داشته باشیم درست کار کند؟ چه قوانین، زیرساختها و اختیاراتی برای این وزارتخانه نیاز است؟»
باباخانی در پاسخ به پرسش خبرنگار فرارو گفت: «مشکل ما این است که هم اکنون، چند وزارتخانه مرتبط و دخیل در بحث انرژی داریم، اما هیچ یک از این ها، تغییر و تحول ویژهای در نظام تولید، توزیع و مصرف انرژی ایجاد نکرده اند و ارتباط و اشتراکات خود را نیز در نظر ندارند. برای مثال در بحث ساختمان سازی، تامین گاز کشور که با وزارت راه و ساختمان نیست، بلکه ساختمانها فقط مصرف کننده گاز هستند و این در حالیست که وزارت نیرو تامین کننده گاز ساختمانها با توسعه خطوط گاز است.
اما اگر ما مرکزی داشته باشیم که در آن متخصصین و متفکرین ما حضور داشته باشند و رویهها و دستورالعملهایی را بنویسند که انرژیها را چگونه باید مصرف کنیم، شرایط متفاوت است. در وزارتخانه انرژی باید دورنمایی برای انرژیهای تجدید پذیر ما بنویسند.»
باباخانی با اشاره به وعده عباس علی آبادی وزیر نیرو در حوزه نصب ۵۰ هزار مگاوات انرژیهای تجدیدپذیر تا ۵ سال آینده، ادامه داد: «این برنامه ریزی و دورنما داشتن به این معنا نیست که بگوییم ۵۰ هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر اضافه میکنیم، حقیقت این است که کل منطقه خلیج فارس هم نمیتواند در ۵ سال چنین وعدهای را محقق کند، باید اعداد و ارقام را با دقت و واقع بینی بررسی کنیم.
کشور ایران، شرایط خاص خود را دارد و باید ببینیم چگونه از انرژیهای تجدید پذیر استفاده کنیم که به مصیبت انرژیهای فسیلی دچار نشویم و در عین حال باید با مردم نیز مشارکت اقتصادی داشته باشیم، به گونهای که برای مردم نیز (این برنامه ها) جالب باشد. به همین دلایل است که میگویم متخصصان در وزارت انرژی حضور داشته باشند و اتاق فکرهای انرژی تشکیل شود و آن چه که تصویب میشود توسط رئیس شورای عالی انرژی برای مدیریت هدررفت و مدیریت توسعه صنعت انرژی، مورد بهره برداری قرار گیرد.»