سرآمد اخبار
بازار انرژی
اقتصادانرژیگزارش و گفتگو

کل کشور‌های حاشیه خلیج فارس هم نمی‌توانند وعده وزیر نیرو را محقق کنند!

باباخانی با اشاره به وعده عباس علی آبادی وزیر نیرو در حوزه نصب ۵۰ هزار مگاوات انرژی‌های تجدیدپذیر تا ۵ سال آینده، گفت: «این برنامه ریزی و دورنما داشتن به این معنا نیست که بگوییم ۵۰ هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر اضافه می‌کنیم، حقیقت این است که کل منطقه خلیج فارس هم نمی‌تواند در ۵ سال چنین وعده‌ای را محقق کند، باید اعداد و ارقام را با دقت و واقع بینی بررسی کنیم.

کشور ایران، شرایط خاص خود را دارد و باید ببینیم چگونه از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنیم که به مصیبت انرژی‌های فسیلی دچار نشویم و در عین حال باید با مردم نیز مشارکت اقتصادی داشته باشیم»
روز شنبه ۲۸ مهر ماه، نشستی با موضوع ” آینده انرژی در ایران” برگزار شد. این نشست به همت «سیمرغ باریخ» و در محل خانه اندیشمندان علوم انسانی دایر شد. میزبان نشست، دکتر مهدی مطهرنیا، آینده پژوه و مهمان برنامه، مهندس عبدالله باباخانی، کارشناس و تحلیلگر بین المللی بازار‌های انرژی بود.

 

به گزارش فرارو، با توجه به این که محور این نشست، مسائل حوزه انرژی، انرژی‌های تجدیدپذیر و موانع پیش روی رشد و توسعه انرژی کشور بود، باباخانی تلاش کرد در مدت زمان سخنرانی خود نه تنها درباره مسائل این حوزه صحبت کند، بلکه در اواخر جلسه به پرسش‌های خبرنگاران نیز پاسخ دهد.

کل کشور‌های حاشیه خلیج فارس هم نمی‌توانند وعده وزیر نیرو را محقق کنند! / باید از تکرار مصیبت سوخت‌های فسیلی پیشگیری کنیم

در بخش‌هایی از این نشست به عدم برنامه ریزی صحیح در حوزه انرژی، فساد موجود در برخی بخش‌های انرژی کشور و عدم پشتکار و تلاش مسئولان حوزه انرژی برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره شد. باباخانی در بخش‌هایی از سخنان خود گفت: «بسان همیشه ۲۷ درصد تولیدات انرژی کشور هدر می‌رود، البته دولتمردان به عنوان یارانه به حساب مردم گذاشته اند. هنوز دنبال جبران کسری انرژی‌ها با فسیلی‌ها هستیم (البته، دیگر امکان ندارد).
برنامه جامع برای جایگزینی تجدیدپذیر‌ها بجای کسری‌ها وجود ندارد. در واقع چیزی عوض نشده، مدیران قبل‌تر از قبلی ها، که بیکار شده بودند، جایگزین قبلی‌ها شدند. چند سال دیگر مدیران قبلی که اکنون بیکار هستند، جایگزین مدیران فعلی میشوند. اما نتیجه مدیریت اشتباه قبلی‌ها و همه قبل قبلی‌ها، تبدیل به ابر بحران انرژی کشور شده است، که بسیار بسیار خطرناک است. در واقع تفکر و روش مدیریت انرژی تغییر نکرده، فقط صندلی بین قبلی‌ها و قبل قبلی‌ها برای مدتی تعویض شده است»

 

در بخش پرسش و پاسخ این نشست، خبرنگار فرارو از کارشناس برنامه؛ باباخانی پرسید: «شما بحث لزوم تشکیل وزارتخانه انرژی را چندین بار مطرح کرده اید، اما هم اکنون برخی وزارتخانه‌ها را داریم که به هر دلیلی آنچنان که باید یا انتظار می‌رود بهره وری ندارند، حالا چه تضمینی وجود دارد که اگر وزارتخانه انرژی داشته باشیم درست کار کند؟ چه قوانین، زیرساخت‌ها و اختیاراتی برای این وزارتخانه نیاز است؟»

باباخانی در پاسخ به پرسش خبرنگار فرارو گفت: «مشکل ما این است که هم اکنون، چند وزارتخانه مرتبط و دخیل در بحث انرژی داریم، اما هیچ یک از این ها، تغییر و تحول ویژه‌ای در نظام تولید، توزیع و مصرف انرژی ایجاد نکرده اند و ارتباط و اشتراکات خود را نیز در نظر ندارند. برای مثال در بحث ساختمان سازی، تامین گاز کشور که با وزارت راه و ساختمان نیست، بلکه ساختمان‌ها فقط مصرف کننده گاز هستند و این در حالیست که وزارت نیرو تامین کننده گاز ساختمان‌ها با توسعه خطوط گاز است.

اما اگر ما مرکزی داشته باشیم که در آن متخصصین و متفکرین ما حضور داشته باشند و رویه‌ها و دستورالعمل‌هایی را بنویسند که انرژی‌ها را چگونه باید مصرف کنیم، شرایط متفاوت است. در وزارتخانه انرژی باید دورنمایی برای انرژی‌های تجدید پذیر ما بنویسند.»

کل کشور‌های حاشیه خلیج فارس هم نمی‌توانند وعده وزیر نیرو را محقق کنند! / باید از تکرار مصیبت سوخت‌های فسیلی پیشگیری کنیم

باباخانی با اشاره به وعده عباس علی آبادی وزیر نیرو در حوزه نصب ۵۰ هزار مگاوات انرژی‌های تجدیدپذیر تا ۵ سال آینده، ادامه داد: «این برنامه ریزی و دورنما داشتن به این معنا نیست که بگوییم ۵۰ هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر اضافه می‌کنیم، حقیقت این است که کل منطقه خلیج فارس هم نمی‌تواند در ۵ سال چنین وعده‌ای را محقق کند، باید اعداد و ارقام را با دقت و واقع بینی بررسی کنیم.

کشور ایران، شرایط خاص خود را دارد و باید ببینیم چگونه از انرژی‌های تجدید پذیر استفاده کنیم که به مصیبت انرژی‌های فسیلی دچار نشویم و در عین حال باید با مردم نیز مشارکت اقتصادی داشته باشیم، به گونه‌ای که برای مردم نیز (این برنامه ها) جالب باشد. به همین دلایل است که می‌گویم متخصصان در وزارت انرژی حضور داشته باشند و اتاق فکر‌های انرژی تشکیل شود و آن چه که تصویب می‌شود توسط رئیس شورای عالی انرژی برای مدیریت هدررفت و مدیریت توسعه صنعت انرژی، مورد بهره برداری قرار گیرد.»

اخبار مرتبط

وزیر اقتصاد مطرح کرد؛ دو حمله ارزی ناموفق برای بالا بردن نرخ دلار

میلاد جانه

پزشکیان: بدون سرمایه‌گذاری خارجی حل مشکلات اقتصادی امکان‌پذیر نخواهد بود/ چاره‌ای جز حل موضوع FATF نداریم

میلاد جانه

وضعیت بحرانی بازار مرغ / مرغ بسته بندی در فروشگاه ها کیمیا شد

میلاد جانه

گزارش صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد جهان/ پیش‌بینی رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی ایران

میلاد جانه

پایان بورس امروز ۲۴ آبان ۱۴۰۲ / سردرگمی سهام کوچک بازار

میلاد جانه

تزریق پول بورس را نجات می دهد؟ | ارزش بورس به زیر ۱۴۰ میلیارد دلار رسید

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید