وزیر امور خارجه روسیه اظهار کرد که بریکس در سال ۲۰۲۵ توسعه گروه خود را بررسی خواهد کرد. او گفت: اعضای جدید بریکس شهرت شایستهای دارند و ایران یک کشور بالقوه قوی اقتصادی است.
به گزارش بازار، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه بیان کرد: بریکس در سال ۲۰۲۵ به دنبال جذب اعضای بیشتر به این سازمان خواهد بود.
این دیپلمات ارشد روسی در پاسخ به این سوال که «بریکس چگونه بر چشمانداز جهانی تاثیر میگذارد؟»، گفت: بریکس بر فرآیندهای داخلی تاثیرگذار است، به این معنی که مردم با اطلاع از کار بریکس، دستاوردها و برنامههایی که تنظیم و اجرا میکند، قصد دارند به این روند عادلانه و دوجانبه سودمند بپیوندند.
افراد در کشورهای شرق جهانی در درجه اول به سیاستمدارانی رأی میدهند که برنامههای خود را برای برقراری روابط نزدیکتر با بریکس به هر طریقی اعلام میکنند. من قبلا نیز گفتم که تعدادی از کشورها به دنبال عضویت کامل هستند و این موضوع در سال آینده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
او خاطرنشان کرد که بسیاری میخواهند در رویدادهای بریکس شرکت کنند و تعداد آنها بیش از ۳۰ کشور است. پس از اجلاس سران در کازان، ریاستجمهوری روسیه برای چندین کشور (۱۰ کشور) که درخواست پیوستن به بریکس داشتند دعوتنامه ارسال کرد.
به گزارش بیزنس، لاوروف افزود: ما توافق کردیم به محض دریافت پاسخ از سوی کشور دعوت شده، این کشور بهعنوان کشوری شریک به بریکس اعلام شود. ما معتقدیم که آنها فرصتی برای شرکت در همه رویدادهای بریکس خواهند داشت.
به احتمال زیاد مدل جلسات که فقط شامل اعضای کامل باشد حفظ خواهد شد و موارد دیگر، ازجمله جلسات توسعه گسترده، جلسات وزرای خارجه و سایر وزرای خارجه (اقتصاد، انرژی، تجارت، بهداشت، فرهنگ) برای شرکت همه کشورها آزاد خواهند بود.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: ما از کشورهای شریک میخواهیم که به این برنامه بپیوندند، آنها عملا در همه رویدادها شرکت خواهند کرد.
وی افزود: اعضای جدید بریکس شهرت شایستهای دارند و در جهان مورد احترام هستند.
به گفته لاوروف، مصر، رهبر بزرگترین اقتصاد و تاثیرگذارترین کشور در شمال آفریقا و اتیوپی مقر اتحادیه آفریقاست. ایران یک کشور بالقوه قوی اقتصادی و امارات متحده عربی یکی از پیشروترین کشورهای لجستیکی، تجارت و صادرات در اقتصاد جهان مدرن و عربستان سعودی نیز رهبر جهان اسلام است.
او خاطرنشان کرد که هر یک از این کشورها با اعتبار خود بریکس را تقویت میکنند.