سرآمد اخبار
احسان سقایی
اخبار داغاقتصادبازاربازارها و خدمات مالی

کاهش تولید و واردات؛ عوامل کاهش عرضه و افزایش قیمت گوشت و مرغ

به دنبال کاهش عرضه و افزایش قیمت گوشت قرمز و مرغ، اتاق اصناف ایران نشستی با نهادهای مرتبط برگزار کرد تا دلایل تأثیرگذار بر توزیع و قیمت این محصولات را بررسی و آسیب‌شناسی کند.

به گزارش بازار به نقل از اتاق اصناف ایران، در این نشست احسان سقایی، سرپرست دبیرکل و معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی اتاق اصناف ایران بر ضرورت ریشه‌یابی افزایش قیمت گوشت قرمز و مرغ تأکید کرد و گفت: از دولت چهاردهم انتظار می‌رود که با اتخاذ تدابیر کارآمد، معضل گرانی و کمبود کالا در بازار مدیریت شود، اما طبیعتا به دلیل شرایط کنونی کشور، متاسفانه برخی از اقدامات به ویژه در حوزه تولید و توزیع گوشت و مرغ چندان کارساز نبوده و متاسفانه بازار با کاهش عرضه و افزایش قیمت این محصولات مواجه شده است.

به گفته وی طبق برآوردهای صورت گرفته، کاهش میزان واردات گوشت قرمز و مرغ به کشور یکی از دلایل کمبود و در نتیجه افزایش قیمت این محصولات در بازار بوده است.

سقایی افزود: پایش‌های انجام شده از سطح بازار همچنین نشان می‌دهد که طی مدت اخیر، عرضه گوشت تنظیم بازار نیز در فروشگاه‌های زنجیره‌ایی روند منظمی نداشته است و همین امر بر قیمت این محصول تأثیر گذاشته است.

سرپرست دبیرکل اتاق اصناف ایران ادامه داد: بسیاری از شهروندان واحدهای صنفی توزیع‌کننده گوشت قرمز و مرغ را متهم به گران‌فروشی می‌کنند؛ این در حالی است که فعالان صنفی طبق نرخ مصوب و بر اساس نرخ خرید گوشت از کشتارگاه‌ها، این محصولات را عرضه می‌کنند. در نتیجه عوامل تأثیرگذار بر گرانی قیمت گوشت و مرغ در واحد صنفی را باید در زنجیره تولید جستجو کرد.

وی اظهار کرد: سه عامل کمبود تولید جوجه یک‌روزه، عدم عرضه مرغ در زمان مشخص شده ۴۰ روزه و نگهداشت بیشتر از مدت آن در مرغداری و عدم استفاده از نظرات تولیدکننده در زمان تعیین نرخ مصوب بر افزایش قیمت مرغ تأثیرگذارند که لازم است مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه این نشست، بهنام نیک‌منش، معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران نیز با انتقاد از عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در زمینه توزیع گوشت تنظیم بازار گفت: کاهش میزان عرضه گوشت تنظیم بازار از سوی وزارت جهاد کشاورزی، منجر به کمبود این محصول در بازار شده است.

وی افزود: از یک سو گوشت تنظیم بازار عموما در خارج از تهران عرضه می‌شود و از سوی دیگر گران شدن کالا در تهران، به سایر شهرستان‌ها نیز سرایت می‌کند؛ در واقع قیمت گوشت و مرغ در سایر استان‌ها، از وضعیت این محصولات در تهران تبعیت می‌کند.

لازم به ذکر است که در این نشست نمایندگانی از پلیس امنیت اقتصادی، بازرسی و نظارت جهاد کشاورزی استان تهران، بازرسی و نظارت اتاق اصناف تهران، معاونت محصولات کشاورزی و فرآورده‌های دامی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، اتحادیه فروشگاه‌های زنجیره‌ای، اداره کالا و خدمات صمت استان تهران، بازرسی صمت استان تهران، نظارت و بازرسی پشتیبانی امور دام استان تهران، بازرگانی اداره کل صمت استان تهران و اتحادیه گوشت گوسفندی تهران حضور داشتند که هر کدام با ارائه گزارشی از وضعیت بازار گوشت قرمز و مرغ و دلایل افزایش قیمت این محصولات در بازار، انتقادات و پشنهادات خود را ارائه کردند.

اخبار مرتبط

چگونه از وضعیت کارت سوخت مفقودی خود مطلع شویم؟

میلاد جانه

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی خبر داد: روند نزولی نرخ رشد پایه پولی نیز در سال ۱۴۰۲

میلاد جانه

زمان آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیک اعلام شد

میلاد جانه

خرید تضمینی گندم ۳۰ درصد افزایش یافت

میلاد جانه

چرا مرغ گران شد؟ | ۳ عاملی که قیمت هر کیلو مرغ را به ۱۰۰هزار تومان رساند

میلاد جانه

قیمت انواع سکه و طلا در بازار | جدول جدیدترین قیمت ها را ببینید

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید