سرآمد اخبار
بهروز آذر
همه اخبار

معاون زنان و امور خانواده رییس جمهور: ۲۴ درصد اختراعات کشور به زنان تعلق دارد

معاون زنان و امور خانواده رییس جمهور با بیان اینکه بیش از ۲۴ درصد اختراعات کشور توسط زنان است، گفت: متاسفانه در حوزه استارتاپی صرفا ۱۲ درصد مدیریت‌ها و کارآفرینی‌های این عرصه توسط زنان صورت می گیرد، امید ما این است تا پایان ۴ سال دولت چهاردهم حضور زنان در کسب و کار را به ۳۰ درصد برسیم.

به گزارش ایسنا؛ زهرا بهروز آذر در اولین همایش ملی کارآفرینی و کسب و کار زنان که امروز در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، گزارشی از تاریخچه کارآفرینی در دنیا و ایران ارائه داد و گفت: کارآفرینی در دنیا عمر طولانی ندارد این موضوع قرن ۱۷ میلادی در دنیا مطرح شد. به طوریکه اولین بار به پیمانکار ساختمان سازی بعدها ژنرال ارتش و تصمیم گیرنده های نظامی, رهبران ارکستر و غیره کارآفرین گفته می شد. بر این اساس از قرن ۱۷ نشانه های کارآفرینی به‌طور رسمی در کشورها مطرح شد.

وی در ادامه تصریح کرد: کارآفرینی در ایران بسیار دیرتر از سایر کشورهای دنیا مطرح شد. یعنی سال ۱۳۸۰ این موضوع به صورت رسمی عنوان شد پس از آن این موضوع حتی در دانشگاه ها به عنوان یک رشته تعریف شد. به طوریکه تحولات فوق‌العاده ای در کشور رخ داد و اولین رشته کارآفرینی در دانشگاه تهران به‌عنوان یک رشته بین‌رشته‌ای راه اندازی شد.

معاون زنان و امور خانواده رییس جمهور خاطرنشان کرد: امروزه مفهوم کارآفرینی در حوزه‌های مختلف اعم از اقتصاد، روانشناسی، فرهنگ، جامعه شناسی و حتی ادیان مطرح است. در سیر تکاملی که اندیشه کارآفرینی شکل گرفت این مقوله در حوزه زنان نیز مطرح شد؛ چرا که در کارآفرینی از نظر عملکرد، انگیزه، دسترسی منابع و غیره بین زنان و مردان تفاوت وجود دارد.

این استاد دانشگاه تهران یادآور شد: یکی مهم‌ترین تفاوت کارآفرینی زنان با مردان بحث انگیزه است. در واقع انگیزه مردان در امر کارآفرینی دغدغه معاش، افزایش ثروت و غیره است؛ اما عموم زنان در تمام دنیا تمایل جدی دارند از این کسب وکار برای تقویت بنیان خانواده استفاده کنند. زن برای اینکه خانواده خود را دوست دارد می خواهد در کنار او باشد، تلاش می کند نقش ایفا کند.

معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: مهم‌ترین انگاره حوزه کارآفرینی زنان در دولت چهاردهم این است که بتوانیم خط و مشی های جوان در این زمینه ترسیم کنیم. در واقع تقویت انگیزه مهم‌ترین موضوع این عرصه است. همچنان که عنوان شد در بحث چگونگی های ورود به کارآفرینی بین زنان و مردان تفاوت وجود دارد، مردان راحت تر می توانند منابع و سرمایه این کارآفرینی را فراهم کنند اما این اتفاق برای دختران‌ و زنان اتفاق نمی‌افتد.بنابراین دختران تحصیل کرده برای ورود به کارآفرینی با مشکل سرمایه مواجه می شوند. حتما دولت به این موضوع توجه دارد دنبال راهکارهای هستیم تا دسترسی زنان در تامین منابع مالی کارآفرینی را تقویت کنیم. اگرچه از نظر قانونی تبعیضی در دسترسی به این منابع بین زنان و مردان نداریم؛ اما انگاره های فرهنگی در این زمینه مشکلات و موانعی ایجاد می کند.

وی اظهار کرد: ۶۱ درصد ورودی دانشگاه های ما دختران‌ هستند و بیش از ۲۴ درصد اختراعات کشور توسط زنان است، این در حالی است که میانگین جهانی اختراعات زنان ۱۷ درصد است.

این مقام مسئول گفت: متاسفانه در حوزه استارتاپی صرفا ۱۲ درصد مدیریت ها و کارآفرینی های این عرصه توسط زنان صورت می گیرد امید ما این است تا پایان ۴ سال دولت چهاردهم حضور زنان در کسب وکار را به ۳۰ درصد برسیم و دانشگاه ها باید نحوه رسیدن به این هدف و چگونگی رفع منابع را اعلام کند.

اخبار مرتبط

احداث مرکز تجاری ایران-سودان / پیشنهاد تشکیل کمیسیون اقتصادی و تجاری مشترک

میلاد جانه

رییس کل اسبق بانک مرکزی: بانک مرکزی آرامش را به بازار‌ها بازگرداند

میلاد جانه

هشدار به روسای قوا؛ فاجعه نزدیک است، رویه‌ها را تغییر دهید

میلاد جانه

افت ۹ هزار و ۹۳۲ واحدی شاخص کل بورس

میلاد جانه

بازار لاستیک در آرامش است| خواب سرمایه توزیع‌کنندگان در بستر سامانه جامع تجارت

میلاد جانه

هشدار فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور | فرونشست به خانه و خیابان‌ها در کلان‌شهرها رسیده است

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید