سرآمد اخبار
ایران و هند
اخبار داغاقتصاداقتصاد کلانبازاربازارها و خدمات مالی

توسعه چابهار پیش نیاز تجارت ایران و هند/ عدم تمایل دهلی به کاربرد ارزهای محلی

نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران و هند گفت: در تجارت ایران و هند روزگاری معامله با ارزهای محلی برقرار بود، اما آغاز دوباره آن به خواست دولت‌های ایران و هند بستگی دارد با این حال چنین خواستی در دولت محافظه‌کار هند دیده نمی‌شود.

مهدی رنگ رونا، نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند در گفت‌وگو با ایلنا از آخرین وضعیت تجارت دو کشور گفت و توضیح داد: محصولات کشاورزی و دارویی در گروه کالاهای تحریمی جای ندارند بنابراین بیشتر تجارت ایران و هند بر همین گروه‌های کالایی متمرکز است با این حال هنوز تمام ظرفیت موجود در تجارت ایران و هند بالفعل نشده است، یکی از پیش‌نیازهای افزایش حجم تجارت دو کشور ایجاد مسیری اختصاصی برای مبادله کالا است و در این راستا احداث یک کریدور از مسیر بندر چابهار برای مبادله کالا میان ایران و هند می‌تواند به کاهش زمان و هزینه تجارت بینجامد.

کاهش زمان تجارت کالا میان ایران و هند از آنجا اهمیت دارد که بخش زیادی از کالاهای مبادلاتی میان ایران به هند شامل محصولات کشاورزی می‌شود و حفظ تازگی و کیفیت آنها مهم است. همچنین ایران و هند علاوه بر تجارت کالا در زمینه‌های ایجاد مزارع مشترک هم می‌توانند همکاری داشته باشند با این حال تحقق اینها مشروط به عزم دولت‌های طرفین است.

وی درباره احتمال برقراری تجارت ترجیحی میان ایران و هند گفت: دو کشور در مورد تجارت با تعرفه‌های ترجیحی مذاکره داشته‌اند و حتی توافقات اولیه میان دولت‌ها صورت گرفته بود اما متاسفانه نهایی نشد اگر تعرفه‌های تجارت در مورد کالاهای که اکنون مبادله می‌شود، به حداقل برسد این دستاورد می‌تواند در توسعه تجارت ایران و هند نقش بسزایی داشته باشد. همچنین ایرانی‌ها و هندی‌ها می‌توانند در زمینه تبادل دانش و فناوری‌های کشاورزی هم همکاری داشته باشند.

رنگ رونا از تداوم صادرات کیوی ایران به هند خبر داد و اظهار کرد: کیوی در سال‌های گذشته همواره به هند صادر می‌شد، در سال گذشته به دلیل الزامات بهداشتی که طرف هندی برای تداوم صادرات اعلام کرده بود، صادرات مدتی متوقف شد اما این توقف چندان ادامه نیافت و پس از چندی بار دیگر صادرات کیوی به این مقصد از سر گرفته شد.

نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند افزود: نقل و انتقالات پول همچنان مشکلی اساسی در تجارت ایران و هند است و حتی در معامله با ارزهای محلی و روپیه و ریال هم این مشکلات اثر خود را نشان می‌دهند به همین دلیل است که در معاملات بین ایرانی‌ها و هندی‌ها تهاتر رایج‌تر است اما اکنون با عرضه روپیه در بازار مبادله‌ای ارز بستری مناسبی فراهم آمده تا صادرکنندگان و واردکنندگان کالا از هند و به هند بتوانند ریال و روپیه را مبادله کنند.

وی خاطرنشان کرد: از سال ۲۰۱۸ به این سو ایران دیگر نتوانست به هند نفت بفروشد اما تا پیش از این سال ایران به هند نفت می‌فروخت و پول حاصل از آن را به صورت روپیه در بانک‌های هند ذخیره می‌کرد و از محل همان روپیه واردکنندگان ایرانی را تامین مالی می‌کرد اما پس از توقف فروش نفت ایران به هند ایرانی‌ها در تامین روپیه با مشکل مواجه شدند.

رنگ رونا درباره امکان تجارت دو کشور با ارزهای محلی توضیح داد: در معاملات میان ایرانی‌ها و روس‌ها مبادله با ارز‌های دو کشور انجام می‌شود زیرا هر دو کشور در تحریم قرار دارند و یک نیاز مشترک برای حذف دلار در معاملاتشان وجود دارد حتی در روزهای گذشته شاهد مذاکرات مقامات دولتی ایران و ترکیه برای معامله با لیر و ریال بوده‌ایم.

در مورد ایران و هند هم روزگاری معامله با ارزهای محلی برقرار بود، اما آغاز دوباره آن به خواست دولت‌های ایران و هند بستگی دارد با این حال چنین خواستی در دولت محافظه‌کار هند دیده نمی‌شود و به دلیل همین محافظه‌کاری است که هر چند سفیر هند در ایران بارها به لزوم افزایش حجم تجارت دو کشور اشاره داشته اما این رقم از ۲میلیارد دلار بیشتر نشده است.

اخبار مرتبط

امروز آغاز دومین عرضه شمش طلا در مرکز مبادله خواهد بود

میلاد جانه

گره کور بنزین در ایران/ صرف ۶ میلیارد دلار از بودجه برای واردات

میلاد جانه

رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران: واردات تکنولوژی سلیقه ها را راضی نگه می دارد

میلاد جانه

وزیر امور خارجه: با گوترش درباره توقف نسل کشی در غزه و دریای سرخ تبادل نظر شد

میلاد جانه

۳ درخواست عجیب روس‌ها از ایران

میلاد جانه

شوک قیمتی جدید به بازار طلا و سکه/ قیمت واقعی سکه ۲۵ میلیون تومان است؟

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید