سرآمد اخبار
تجارت ایران و اوراسیا
اخبار داغاقتصاداقتصاد کلانبازارها و خدمات مالی

احتمال اجرای موافقتنامه تجارت ایران و اوراسیا از ابتدای ۱۴۰۴

مسئول مذاکرات ایران و اوراسیا گفت: به احتمال زیاد از اوایل سال آینده موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا اجرایی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، میرهادی سیدی درباره منافع تجارت آزاد ایران با اوراسیا گفت: بیش از نیمی از صادرات جهانی بر مبنای تجارت آزاد صورت می‌گیرد و بنابر موافقتنامه تجارت آزاد، تعرفه گمرکی از کالاها اخذ نمی‌شود و این یکی از تسهیل کنندگان مهم تجارت جهانی است.

وی افزود: این روند طی سه دهه گذشته صورت گرفته و قبل از آن شاهد این رویه نبودیم. اما درصد کمی از کالاهای ما به کشوری صادر می‌شود که قبلا با آن‌ها موافقتنامه داشتیم و این شکاف 5 درصدی نشان می‌دهد از طریق ابزار موافقتنامه تجارت آزاد باید زمینه را برای تسهیل صادرات فراهم می‌کردیم.

سیدی گفت: بر این اساس موافقتنامه‌ای که در مجلس تصویب شد، باید بخشی از این تسهیل گری را برای صادرات اجرایی کند.

مشاور امور بین الملل و توافق‌های تجاری سازمان توسعه تجارت  افزود: اجرای موافقتنامه پیش روی ماست؛ ولی چون تصویب مجلس را دارد، باید تایید شورای نگهبان را نیز داشته باشیم.

پس از آن طی 2 ماه موافقتنامه باید اجرایی شود و به احتمال زیاد از اوایل سال آینده این موافقتنامه اجرایی خواهد شد.

وی افزود: اینکه ظرفیت این موافقتنامه چه موقعی به کمال می‌رسد، به زمان نیاز دارد. هرچند تعرفه گمرکی نقش مهمی داشته و وقتی از مبادلات کنار گذاشته می‌شود، تسهیل گری می‌کند؛ اما سایر تسهیلات و زمینه‌ها برای تجارت از جمله حمل و نقل، لجستیک، تبادلات مالی و … باید متناسب با این وضعیت گسترش پیدا کند.

سیدی گفت: تعیین زمان برای اینکه کمال استفاده از این موافقتنامه را ببریم، دشوار است چون تجارت به تدریج افزایش می‌یابد و ظرفیت‌های جدید به مرور شکل می‌گیرد.

اخبار مرتبط

تلاش برای پررنگ کردن ردپای احکام محیط زیستی در لایحه بودجه‌

میلاد جانه

ارزش‌گذاری بالای بیت‌کوین واقعی است

میلاد جانه

مالیات بر ارزش افزوده ۱۵ سال اخیر فراریان مالیاتی محاسبه می‌شود

میلاد جانه

خریداران طلا بخوانند؛ مالیات خرید چقدر است؟

میلاد جانه

شرایط افزایش سرمایه بانک‌ها و موسسات اعتباری مشخص شد

میلاد جانه

آغاز اجرای بخش اقتصادی سند ۲۵ ساله ایران و چین/ به رکوردهای تاریخی تجارت می‌رسیم

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید