سرآمد اخبار
فرسایس خاک
اجتماعیاخبار داغاقتصادبازار

فرسایس خاک در ایران ۷ برابر متوسط جهانی

رئیس اسبق سازمان امور جنگل ها گفت: بنابر آمار ۲.۲ درصد بیابان های جهان مربوط به کشورماست که با گستره بیابانزایی، توان تولید در سرزمین کاهش می یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ خداکرم جلالی رئیس اسبق سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه فرسایش خاک کشور ۷ برابر دیگر متوسط جهانی است، گفت: با توجه به آنکه در منطقه خشک و نیمه خشک جهان و روی کمربند خشک زمین قرار گرفتیم، با پدیده فرسایش خاک در کشور روبرو هستیم به طوریکه یک درصد خشکی های جهان را دارا هستیم‌.

 او با بیان اینکه ۲.۲ درصد بیابان های جهان در کشور ماست، افزود: استعداد بیابانی شدن در کشور وجود دارد به طوریکه اگر به مسئله فرسایش خاک توجه نکنیم یا توان اکولوژیک سرزمین و عرصه ها را رعایت نکنیم، نه تنها با گستره بیابانی شدن در کویر و بیابان ها روبرو هستیم، بلکه توان تولید در سرزمین هم کاهش می یابد.

 جلالی با اشاره به پدیده بیلان آب منفی بیان کرد: اگر آب شور و قلیایی شود، پدیده بیابانی شدن شکل می گیرد و در خیلی از مناطق بدلیل شور و قلیایی شدن خاک راندمان تولید کاهش و وابستگی به خارج افزایش می یابد.

رئیس اسبق سازمان جنگل ها گفت: بنابر فرمایش مقام معظم رهبری، خاک از آب هم مهمتر است چراکه حفظ منابع آب با حاصلخیزی خاک امکان پذیر است؛ بنابراین اگر خاک دچار فرسایش شود یا مواد آلی خاک پایین بیاید، توان تولید تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

اخبار مرتبط

دامنه نوسان بورس و فرابورس به مثبت و منفی ۳ درصد بازگشت

میلاد جانه

تکلیف یارانه دارو مشخص شد

میلاد جانه

امیرعبداللهیان: نقش آفرینی عراق در تحولات اخیر غزه بارز و موثر بود

میلاد جانه

صادرات آبزیان ۱۴ درصد افزایش یافت

میلاد جانه

شمارش معکوس برای کارگران / افزایش حقوق ها به سرانجام می رسد

میلاد جانه

۵۰ روز برزخ در باب همایون/ اقتصاد ایران همچنان بدون فرمانده

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید