سرآمد اخبار
میوه و تره بار
اجتماعیاخبار داغاقتصادبازاربازارها و خدمات مالی

گرانی انواع میوه و تره بار؛‌ این جدول قیمت ها را ببینید

خریدارانی که این روزها راهی واحدهای صنفی فروش میوه می‌شوند، به‌صورت محسوس افزایش قیمت انواع میوه، سبزی و صیفی جات را احساس می‌کنند.

قیمت‌ها در مقایسه با شب یلدا نیز افزایش محسوسی داشته است؛ این درحالی است که تا پیش از این هم بسیاری از مردم از گرانی انواع میوه، سبزی و صیفی جات انتقاد داشتند.

به گزارش همشهری‌آنلاین، خریدارانی که این روزها راهی واحدهای صنفی فروش میوه می‌شوند، به‌صورت محسوس افزایش قیمت انواع میوه، سبزی و صیفیجات را احساس می‌کنند. قیمت‌ها در مقایسه با شب یلدا نیز افزایش محسوسی داشته است؛ این درحالی است که تا پیش از این هم بسیاری از مردم از گرانی انواع میوه، سبزی و صیفیجات انتقاد داشتند.

کافی است برای خرید یکی از اقلام عرضه شده در واحدهای صنفی فروش میوه به آنها مراجعه کنید، از آنجا که همه‌چیز گران شده است با خرید تنها یکی از این اقلام، افزایش قیمت را احساس می‌کنید. بسیاری از کارشناسان حوزه کشاورزی ضعف عملکرد وزارت جهادکشاورزی در برنامه‌ریزی تولید و عرضه را مهم‌ترین دلیل برهم خوردن گاه و بیگاه بازار محصولات کشاورزی می‌دانند.

از بازار چه خبر؟

گزارش میدانی همشهری از واحدهای صنفی سطح شهر و صحبت با مغازه‌داران موضوع گرانی میوه و سبزیجات را تأیید می‌کند. آنها در گفت‌وگو با همشهری خرید گران‌تر از میادین اصلی را عامل اصلی گران شدن محصولات عرضه شده خود عنوان می‌کنند.

یکی از آنها به همشهری گفت:‌ قیمت‌ها افزایش یافته و از شب یلدا تاکنون، خرید مردم از ما حدود یک سوم شده است و خریدها بیشتر به ‌صورت حساب شده و دانه‌ای از سوی مردم انجام می‌شود.

همچنین رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران با اشاره به اینکه ایران ۴فصل است که موجب مهیاشدن شرایط تولید به‌خصوص صیفی‌جات در همه فصول است، به همشهری گفت: با داشتن این مزیت باز هم شاهد عدم‌برنامه‌ریزی برای تولید و توزیع درست میوه و صیفی‌جات در کشور هستیم. وضعیت طوری است که هم مردم و هم کشاورز درباره قیمت میوه و صیفی‌جات گلایه‌مندند.

اسدالله کارگر در مورد بالا رفتن قیمت میوه و سبزیجات در هفته‌های اخیر، تأکید کرد: درحال حاضر قیمت‌های خرید واحدهای صنفی میوه بالاست و همین موضوع موجب بالا رفتن قیمت‌ها در مغازه‌های سطح شهر شده است.

کارگر تأکید کرد: متأسفانه وزارت جهادکشاورزی برنامه‌ریزی بلندمدتی در این‌باره ندارد و همین عدم‌مدیریت درست موجب می‌شود ما هر سال شاهد گرانی‌های یکباره در این حوزه باشیم.

گرانی از ۱۰تا ۲۰درصد

مصطفی دارایی‌نژاد، فعال و کارشناس حوزه میوه و سبزیجات با تأیید گرانی‌های اخیر در بازار میوه و سبزی به همشهری گفت: تمام سبزیجات و فرنگیجات ما مانند هویج، فلفل، شلغم و لبو از ۱۰تا ۲۰درصد نسبت به شب یلدا افزایش قیمت داشته‌اند.

میوه‌هایی مانند پرتقال، سیب، ‌نارنگی و انار نیز حدود ۱۰درصد گران شده‌اند؛ اما به‌نظر می‌رسد که وزارت جهادکشاورزی ما در حوزه تنظیم بازار برنامه‌ای ندارد و از همین روست که ما با این نوع افزایش‌ قیمت‌هایی که در بازه‌ زمانی کوتاه رخ می‌دهند، مواجهیم.

وزارت جهادکشاورزی کجاست؟

دارایی‌نژاد گفت: برخی اقلام مانند سیب‌زمینی، ‌گوجه و پیاز برای مصرف خانوارها ضروری و مردم روی آن حساسند. مثلا موز گران شود می‌گویند نخرید اما اقلام اساسی را که مردم نمی‌توانند نخرند؛ پس باید متولی بازار یعنی وزارت جهادکشاورزی برنامه مدون و درستی برای این شرایط داشته باشد. وزارت جهادکشاورزی به‌عنوان متولی تنظیم‌کننده بازار در این زمینه برنامه‌ریزی ندارد؛ درحالی‌که تنظیم بازار به‌معنای آن نیست که بار فراوان باشد و دولت ورود پیدا کند، بلکه الان باید تنظیم بازار شود. تعاونی‌هایی که تشکیل شده‌اند الان باید به درد مردم و مصرف‌کننده بخورند.

وضع نامناسب سیب‌زمینی

رئیس سابق اتحادیه بارفروشان تهران با اشاره به گرانی سیب‌زمینی ادامه داد: سرمازدگی محصول سیب‌زمینی در برخی مناطق و همچنین صادرات آن، موجب افزایش قیمت سیب‌زمینی شده است و اگر برای سیب‌زمینی چاره‌ای اندیشیده نشود، ‌ماه بعد نیز۲۰درصد دیگر قیمت آن بالا می‌رود.

وی با اشاره به اینکه برای توقف صادرات سیب‌زمینی براساس قانون مجلس حداقل باید از ۶‌ماه قبل اقدام می‌شد، ادامه داد: تا فروردین سال آتی، مشکل توزیع سیب‌زمینی وجود دارد. البته الان مقدار زیادی سیب‌زمینی در انبارهاست که ۱۰تا ۱۵نفر آن را دپو کرده‌اند و متأسفانه به‌صورت قطره‌چکانی در بازار توزیع می‌کنند؛ بنابراین یا باید انبارها باز و بار ارسال شود یا به سرعت فکری برای واردات سیب‌زمینی از کشورهایی مانند ترکیه و پاکستان که محصول آنها رسیده است، کرد؛ چرا که با احتساب هزینه گمرک و سایر هزینه‌ها قیمت تمام‌شده سیب‌زمینی وارداتی حداکثر ۱۸هزار تومان خواهد بود؛ درحالی‌که حالا قیمت هر کیلو سیب‌زمینی در بازار ۳۵تا ۴۰هزار تومان است.

وی به گرانی پیاز هم اشاره کرد و گفت: در حوزه پیاز هم با مشکلاتی مانند سیب‌زمنی مواجهیم و بد نیست که مسئولان سری به انبارها و سردخانه‌ها بزنند.

دارایی‌نژاد دلیل گرانی گوجه‌فرنگی را بارندگی‌های اخیر و تأخیر در ارسال بار عنوان کرد.

میوه‌ چرا گران شد؟

دارایی‌نژاد همچنین درباره گرانی انواع میوه ازجمله سیب و پرتقال گفت:‌ در بخش میوه مشکلی که با آن مواجهیم، ارزنده نبودن قیمت تولید برای کشاورزان است؛ از مدتی قبل کشاورزان مدام اعلام می‌کردند که فروش محصول‌شان مثل پرتقال با قیمت هر کیلو ۱۵تا ۲۰هزار تومان برای آنها ارزنده نیست؛ به همین دلیل هم بار کمتری روانه میدان‌های میوه می‌شود؛ به‌طور مثال، ورودی بار در یکی از میدان‌ها روزانه ۲۰تا ۲۵هزار تن بود که حالا به ۱۸هزار تن کاهش یافته است.

وی ادامه داد: همچنین هزینه‌های سردخانه، ‌کارگر، ‌انبار و حمل‌ونقل هم افزایش یافته است که موجب گرانی میوه شده است؛ با این حال پیش‌بینی نمی‌شود که برای شب عید در این حوزه با مشکلی مواجه شویم که البته آن هم نیازمند برنامه‌ریزی است.

از میادین ارزان‌تر بخرید

ارزان‌تر بودن میوه و سبزی در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار شهرداری تهران موجب شده است که بسیاری از شهروندان تهرانی، ‌خرید از این بازارها را ترجیح دهند.

براساس آخرین گزارش بانک مرکزی در هفته منتهی به ۲۸دی‌ماه، شهروندان تهرانی هنگام خرید از میادین و بازارهای میوه و تره‌بار شهرداری تهران اختلاف قیمت ۲۴درصدی در بخش سبزیجات و اختلاف قیمت ۴۵درصدی در بخش میوه به نسبت میانگین قیمت در سطح شهر را تجربه کرده‌اند.

براساس این گزارش، در بخش میوه به‌عنوان مثال، در قیمت سیب قرمز ۴۶درصد، سیب زرد ۴۷درصد، پرتقال ۵۵درصد، نارنگی ۴۶درصد، لیمو شیرین ۲۹درصد، انار ۵۱درصد، انگور ۶۱درصد، موز ۱۸درصد و کیوی ۴۹درصد اختلاف به نسبت میانگین قیمت در سطح شهر وجود داشته است.

این در حالی است که در بخش سبزیجات نیز به‌صورت میانگین در قیمت خیار ۲۲درصد، گوجه فرنگی ۲۴درصد، بادمجان ۲۸درصد، کدو سبز ۱۵درصد، سیب‌زمینی ۲۶درصد، پیاز ۲۱درصد، لوبیا سبز ۲۵درصد و سبزی‌های برگی نیز ۳۲درصد اختلاف به نسبت میانگین قیمت در سطح شهر وجود داشته است.

اخبار مرتبط

حداقل و حداکثر عیدی امسال کارگران مشخص شد | عیدی کارگران از چه زمانی پرداخت می‌شود؟

میلاد جانه

مومنی: از اظهارات سخنگوی اقتصادی دولت نگران شدم/ رشدی که حاصل شده، نسبتی با توسعه ندارد/ این شیوه گفت و گو با مردم، با واقعیت، صدق ورزی و شفافیت فاصله زیادی دارد/ نمک به زخم مردم می پاشید/ برنامه دولت قبل را تمدید کردید اما به آنها بد و بیراه می گویید

میلاد جانه

تغییر جدید در دریافت بنزین با کارت سوخت شخصی

میلاد جانه

خبر جدید وام ضروری برای بازنشستگان

میلاد جانه

روش محاسبه نرخ خوراک گاز صنایع با فرمول بازگشت

میلاد جانه

واردات خودروی استاندارد اولویت وزارت صمت

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید