کارشناس اقتصادی گفت: رسیدن به رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور نیازمند حمایت از بخش خصوصی وسرمایه گذاری ۱۳۰ میلیون دلاری در این بخش است.
به گزارش باشگاه خبرنگارانجوان؛ صادق حسینی کارشناس اقتصادی با بیان اینکه رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی تنها از طریق همکاری با بخش خصوصی امکان پذیر است و در طی چند سال گذشته این میزان پیشرفت و رشد در کشور که با همت بخش خصوصی رخ داده را دیده است گفت: در حال حاضر کشور به بخش خصوصی نیاز دارد و برای رسیدن به رشد ۸ درصدی در اقتصاد باید بتوانیم از تمامی ظرفیتها در این حوزه استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه تحقق رشد اقتصادی ۸ درصد در برنامه هفتم امکان پذیر بوده، اما دشواریهایی در این مسیر وجود دارد که با ورود بخش خصوصی و حمایت از آنها میتوان به سرعت به این هدف رسید گفت: اولین گام برای رسیدن به رشد ۸ درصد، سرمایه گذاری است که به دو بخش سرمایه گذاری داخلی و خارجی تقسیم میشود که در این زمینه هم میتوان با همکاری دستگاهها و بخش خصوصی به این هدف رسید.
کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در طی سالهای گذشته توانستهایم سرمایه گذاری خارجی خوبی را جذب کنیم گفت: در سالهایی که تحریم بودهایم از میانگین سالهایی که در برجام بودهایم سرمایه گذاری خارجی بیشتری را جذب کردهایم که این امر خود در آمارهای گمرک بسیار نمود پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه آمارها حاکی از آن است که برای دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصد به یک تامین مالی ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیارد دلاری در سرمایه گذاری ثابت خالص میخواهیم که منجر به سرمایه در اقتصاد شود اظهار کرد: در صورتی که بخواهیم ۱۳۰ میلیارد دلار را با پتانسیلهای فعلی اقتصاد ایران مقایسه کنیم، توان تامین مالی کشور این عدد نیست و نیازمند این هستیم که برخی از این سرمایهها را از محل سیاستگذاریهایی که در تامین مالی خارجی انجام میدهیم، جذب کنیم.
او با تاکید بر اینکه بهره وری دومین عامل اثرگذار در مسیر رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد است افزود: مولفه اول بهره وری ست و تقریبا ۳۳ درصد از رشد اقتصادی به افزایش بهره وری کل عوامل تولید منتسب شده است. این مولفه طی سالهای گذشته عملکرد مناسبی را نداشته و حتی در دورههایی بهره وری عوامل تولید منفی بوده است.
وی توضیح داد: استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی در این حوزه میتواند زمینه را برای رونق اقتصاد کشور فراهم کند و تنها راهکار هم برای رسیدن به این بخش استفاده از این ظرفیتهای است که تاکنون نادیده گرفته شده است.