معاون وزیر صمت و رئیس این سازمان به اعلام برنامههای اصلی سازمان متبوع خود در مدیریت جدید پرداخت و گفت: همه این محورها در راستای عملیاتیسازی فرمایشات مقام معظم رهبری برای استفاده حداکثری و جدی از توان بخش خصوصی است.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، دکتر داریوش اسماعیلی، ایجاد مدیریت هوشمند و استفاده از ظرفیتهای هوش مصنوعی در اکتشاف را به عنوان برنامههای مهم پیشروی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور یاد کرد و افزود: تاکنون فعالیتهایی در این موارد در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور انجام شده و از این پس هوشمندسازی همه فرایندهای فنی و اداری حاکم در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بهطور جدی پیگیری خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در بخش فرایندهای فنی از طریق اعمال مدیریت هوشمند قادر به نظارت بسیار شفاف و مشخصی خواهیم بود و به زودی نمونهبرداریها و مطالعات صحرایی کارشناسان نیز به صورت برخط ثبت خواهد شد.
معاون وزیر صمت، در اختیار قرار دادن دادههای زمینشناسی بر پایه مدیریت هوشمند را بر اساس قانون و برنامه هفتم توسعه به عنوان یکی از مهمترین برنامهها و وظایف سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور یاد کرد که حداکثر طی دوسال آینده اطلاعات موجود در همه ارگانهای مرتبط کشور از طریق بارگزاری در مرکز دادهها در اختیار جامعه قرار میگیرد.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور با بیان اینکه شورای راهبری مرکز دادهها در وزارت صمت بهمنظور استانداردسازی دادههای تولید شده و انتشار آنها توسط بخشهای مختلف تشکیل شده، خاطرنشان کرد: مقامعالی وزارت صمت به عنوان رئیس شورا، رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور دبیر شورا و همچنین معاونت معدنی، رئیس ایمیدرو معاونت برنامهریزی نیز اعضای این مجموعه هستند که یکی از وظایف این مرکز استانداردسازی دادهها جهت ارائه به بخش خصوصی است.
اسماعیلی این موضوع را به عنوان یک خبر فوقالعاده مهم که فعالان بخش خصوصی منتظر آن هستند، یاد کرد و گفت: اطلاعات مربوط به نقشههای زمینشناسی یکپنجاه هزارم در سه لایه زمینشناسی، ژئوشیمی و زمینشناسی اقتصادی پس از ارائه به معاونت معدنی وزارت صمت؛ حداکثر ظرف مدت سه ماه در مرکز دادهها بارگذاری میشوند،که این امر گامی مهم برای ترغیب بخش خصوصی جهت امتداد بخشیدن به موضوع اکتشاف است و تا پایان امسال اولین دادههای موجود را منتشر خواهیم کرد.
وی ضمن اشاره به مذاکرات صورت گرفته با دکتر محمدسعید سرافراز رئیس سازمان ملی هوش مصنوعی تصریح کرد: توسعه و کاربرد هوش مصنوعی در مطالعات زمینشناسی را به عنوان یکی از اصلیترین موضوعات در دستور کار داریم و در همین زمینه مشاور رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در هوش منصوعی منصوب شده و تا پایان سال پروژههای مبتنی بر هوش مصنوعی در اکتشاف را تعریف خواهیم کرد.
سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور محور فعالیتهای اکتشافی در کشور خواهد بود
معاون وزیر صمت، درباره الزام اشتراکگذاری دادههای زمینشناسی طبق قانون توسط سازمانهای تهیهکننده دادههای اکتشافی گفت: محوریت مشخصی برای اکتشاف در کشور وجود ندارد که بر همین اساس طی مذاکرات انجام شده با مقامعالی وزارت صمت در نظر است از این پس محور فعالیتهای اکتشافی در کشور سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور باشد.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور خاطرنشان کرد: اعمال حاکمیت یکپارچه و سیاستگذاری واحد در حوزه اکتشافات ذخایر معدنی کشور موضوعی است که وزارت صمت عزم خود را جزم کرده و خواسته جدی ما در سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور نیز مبتنی بر همین امر است و در صورتیکه چنین هدفی محقق شود میتوانیم درباره آینده اکتشاف و منتشر نشدن یا نشدن دادههای زمینشناسی پاسخگو باشیم.