سرآمد اخبار
دکتر داریوش اسماعیلی
اخبار شرکت هااقتصاد

معاون وزیر صمت: در کشور محلی برای مدیریت هوشمند و پایش ذخایرمعدنی وجود ندارد/ شناسایی موادمعدنی فراسرزمینی در دستور کار سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

معاون وزیر صمت و رئیس این سازمان درباره اهمیت اکتشافات و تامین خوراک معدنی برای صنایع بزرگ کشور گفت: در کشور محلی که ذخایر معدنی را با مدیریت هوشمند پایش کند، وجود ندارد و از میزان ذخایر معدنی شناخته شده، میزان ذخایر قابل دسترسی، میزان مواد معدنی با امکان صادرات، میزان مصرف‌و…آمار و ارقام دقیق وجود ندارد.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌ شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، دکتر داریوش اسماعیلی خاطرنشان کرد: ما در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به مقام‌عالی وزارت صمت پیشنهادی مبنی بر تهیه آمار مشخص از معادن ارائه کردیم که مورد موافقت وزارت متبوع نیز قرار گرفت.

وی با بیان این‌که در حال حاضر ظرفیت‌سازی بسیار مناسبی در تولید شمش آلومینیوم در کشور وجود دارد، گفت: تولید حدود یک میلیون تن شمش آلومینیوم در برنامه شرکت‌های بزرگ معدنی کشور وجود دارد و بایستی نسبت به شناسایی و ذخیره قطعی بوکسیت به عنوان ماده اولیه آلومینیا آگاه باشیم.

معاون وزیر صمت، ضمن تاکید بر نیاز کشور بر شناسایی و استفاده از ذخایرمعدنی فراسرزمینی، افزود: این موضوع  متاسفانه مغفول مانده که یکی از برنامه‌های مهم پیش‌روی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور شناسایی معادن فراسرزمینی و تمرکز بر کشورهای همسایه و کشورهای آفریقایی برای تامین بوکسیت خواهد بود.

 اسماعیلی با بیان این‌که در ذخایر سرب ‌و روی نیز چنین وضعیتی وجود دارد، تصریح کرد: ذخیره موجود در معدن بزرگی مثل انگوران به دلیل افزایش واحدهای صنعتی تولید‌ شمش سرب و روی در زنجان به سرعت رو به کاهش جدی است، به طوری که در حال حاضر خاک معدنی روی را از ترکیه وارد می‌کنیم.

وی با تاکید بر این‌که بایستی فکر جدی برای تولید مواد اولیه و سنگ‌آهن برای واحدهای صنعتی کنیم، افزود: در برنامه ششم توسعه تولید ۵۵ میلیون تن شمش فولادی در نظر گرفته شده بود ولی در سال‌های اخیر برای بیش از دو برابر این میزان مجوز احداث صادر شد،که همین امر نگرانی جدی برای تامین خوراک این واحدها ایجاد کرده است.

تا کمتر از 10 سال ذخیره سنگ‌آهن و خوراک صنایع بزرگ را در اختیار داریم

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در ادامه تاکید کرد: با توجه به میزان شناسایی ذخایر سنگ‌آهن تا به امروز و همچنین گواهی‌های کشف و پروانه‌های بهره‌برداری صادر شده، اگر با ظرفیت کامل حتی برای تولید ۵۵ میلیون تن شمش فولادی پیش برویم تا کمتر از ۱۰ سال ذخیره سنگ‌آهن در کشور خواهیم داشت.

معاون وزیر صمت با اشاره به این‌که بایستی اکتشافات عمیق در کشور را توسعه دهیم، افزود: راه‌های استخراج سنگ‌آهن و دیگر منابع معدنی را باید دنبال کنیم و از سویی به فکر استفاده از موادمعدنی فراسرزمینی نیز باشیم.

وی با بیان این‌که معتقدم که با توجه به وجود انرژی ارزان‌قیمت در کشور و همچنین نیروی متخصص بسیار قوی و مسلط، منطقی است که مواد خام معدنی را وارد کشور کرد و پس از فرآوری، مجدد به خارج صادر کنیم تا هم اشتغال ایجاد کنیم و هم ارزآوری داشته باشیم.

اخبار مرتبط

رشد 58 درصدی پرداخت وام قرض‌الحسنه فرزندآوری در بانک آینده

میلاد جانه

معاون وزیر صمت در چهل و سومین گردهمایی علوم‌ زمین: هوش مصنوعی و مدیریت هوشمندسازی محور مهم سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در مدیریت جدید

میلاد جانه

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه: فولاد هرمزگان مرکز ثقل طرح‌های توسعه‌ای ما خواهد بود

میلاد جانه

حضور همراه اول در جیتکس 2024 با محوریت هوش مصنوعی

میلاد جانه

قهرمانی تیم ملی کشتی فرنگی جوانان ایران در مسابقات جهانی با حمایت همراه اول

میلاد جانه

شرکت در طرح فروش خودروهای وارداتی با حساب وکالتی بانک آینده

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید