مشاور عالی ریاست و سرپرست دفتر حوزه ریاست، روابطعمومی و بینالملل این سازمان با بیان اینکه سال گذشته بنا به دستور دکتر عارف معاون اول رئیسجمهور مکلف به تهیه نقشهراه برای موضوع آب شدیم، گفت: بخش اعظم تهیه این گزارش را دکتر علی نیکعهد مدیر جدید مرکز شیراز بنا به داشتن تخصص در این زمینه به عهده گرفت و سازمان این گزارش را به دکتر عارف تقدیم کرد که بر همین اساس در سال پیشرو در حوزه آب تصمیماتی بر اساس این گزارش اخذ خواهد شد.
به گزارش روابطعمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، دکتر حسین شریعتمدارطهرانی تصریح کرد: اگر امروز تصمیم عاقلانه و مدیریت صحیح و علمی در بحث آب نداشته باشیم طی ۱۵ سال آینده در کشور دچار تنشهای آبی و مشکل جدی خواهیم شد.
وی ضمن ابراز امیدواری از اینکه بتوانیم در بخش تهیه دادهها و اطلاعات علومزمین در کشور از استان فارس بیشتر استفاده کنیم، افزود: بر اساس رویکرد جدید سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در سال جدید ۳۶۰ پروژه در قالب ۱۲۰ نقشه زمینشناسی را انجام خواهیم داد.
سرپرست دفتر حوزه ریاست، روابطعمومی و بینالملل سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، ضمن ارائه مقایسهای در روند تهیه نقشهها با بیان اینکه طی چهار سال گذشته ۸۳ نقشه زمینشناسی در سطح کشور تهیه شده، خاطرنشان کرد: امسال بنا داریم ۱۲۰ نقشه زمینشناسی را در قالب 360 لایه اطلاعاتی تهیه کنیم که تفاوت اصلی آن با سالهای گذشته عملیاتی کردن پروژهها با برونسپاری به میزان ۸۰ درصد است.
مشاور عالی ریاست سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، ضمن اشاره به فرموده مقام معظمرهبری مبنی بر توجه ویژه به بخش خصوصی، گفت: به پیوست فعالیتهای سازمان دو مقوله بسیار مهم و به روز که مورد نیاز کشور است را در نظر خواهیم گرفت که یکی از آنها هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی در تهیه نقشههای زمینشناسی است.
وی با تاکید بر اینکه روشهای مرسوم و سنتی در تهیه نقشهها عملیاتی خواهد شد، تصریح کرد: کسانی که عهدهدار تهیه نقشهها خواهند شد بایستی پیوست استفاده از هوش مصنوعی را نیز در نظر بگیرند و ارزیابی ما در واسپاریها به بخش خصوصی بر مبنای استفاده از هوش مصنوعی در انجام مطالعات زمینشناسی خواهد بود.
شریعتمدارطهرانی، ضمن اشاره به تاکید دکتر داریوش اسماعیلی ریاست سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به استفاده از ظرفیت جامعه دانشگاهی در انجام پروژههای زمینشناسی گفت: بهطور یقین در این پروژهها امور برونسپاریها به شرکتهایی واگذار خواهد شد که تحصیلکردهها و دانشجویان رشته علوم زمین در دانشگاههای مختلف کشور را به کار گیرند و آن را در پیوست تعهدنامهای که به سازمان ارائه میدهند، لحاظ کنند.
سرپرست دفتر حوزه ریاست، روابطعمومی و بینالملل سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، تهیه برنامه ۵ ساله در حوزه علوم زمین را از دیگر رویکردهای سازمان متبوع خود طی سال جاری عنوان کرد و گفت: در این زمینه مذاکراتی با متخصصترین افراد در این حوزه انجام شده و امیدواریم تیر یا مرداد ماه امسال بتوانیم برنامه ۵ ساله حوزه علومزمین و سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور را ارائه کنیم و در همین زمینه از روسای استانی نیز برنامه ۵ ساله را به عنوان یک تعهد الزامآور و گزارش کارکرد در سطح کشور اخذ خواهیم کرد.
وی، ایجاد شفافیت در فرایندها را به عنوان دغدغه موجود در کشور یاد کرد و گفت: رویکرد جدید سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور نیز استفاده از نوآوری و فناوری اطلاعات در تمامی فرایندها و حرکت به سوی هوشمندسازی و به کارگیری هوشمصنوعی در تمامی برنامههای اجرایی است.
شریعتمدارطهرانی، با اشاره به اینکه بر اساس برنامه ۵ ساله هفتم توسعه کشور ۴ اولویتکاری در حوزه زمینشناسی به سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور محّول شده، تصریح کرد: انجام دو میلیون کیلومتر خطی مطالعات ژئوفیزیک هوایی یکی از این برنامهها است که بنا داریم این امر را با برونسپاری و استفاده از ظرفیت مالی بخش خصوصی در بازده زمانی 3 ساله در سطح کشور انجام دهیم و یک بار برای همیشه بدانیم که در زیرِ زمین کشورمان چه مواد معدنی نهفته است تا برنامهریزی صحیح برای اکتشافات معدنی داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه اکتشافات معدنی برنامهریزی دقیقی انجام دادهایم تا بتوانیم از پتانسیل معدنی موجود در استان فارس برای اکتشاف، استخراج و تهیه مواد برای صنایع معدنی ارزشمند جهت ارائه به بخش خصوصی استفاده کنیم.
به گفته مشاور عالی ریاست سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، پایگاه جامع دادههای علوم زمین به ریاست مقامعالی وازت صمت و با دبیری دکتر داریوش اسماعیلی رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور آغاز به کار کرده و جلسات کارشناسی و مدیریتی نیز در اواخر سال گذشته انجام شد که بر همین اساس بنا داریم کلیه دادههای مربوط به علوم زمین ظرف سه ماه پس از تهیه و تولید در اختیار عموم قرار گیرد.
شریعتمدارطهرانی تصریح کرد: اولویت اول برای در اختیار گذاشتن اطلاعات با سرمایهگذاران از جمله ایمیدرو و فعالان حوزه اکتشاف کشور خواهد بود و پس از آن از طریق پایگاه دادههای علوم زمین در اختیار دیگر بخشهای خصوصی قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از تکالیف ما در برنامه هفتم توسعه کشور شناسایی معادن فراسرزمینی است، خاطرنشان کرد: از مدیریت جدید مرکز شیراز انتظار داریم با انجام مراودات بینالمللی با همسایگان جنوبی ایران از جمله کشور عمان به شناسایی مواد معدنی در سایر سرزمینها و خارج از ایران در حوزه خلیجفارس بپردازیم.
مشاور عالی ریاست سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ضمن اشاره به وقوع زمینلرزه با بزرگای 4.4 چندی پیش استان فارس، موضوع مخاطرات طبیعی را به عنوان یکی از مسائل مهم کشور یاد کرد و گفت: در حوزههای فرونشست، مقابله با پدیده گرد و غبار، تغییرات اقلیمی، اثرات ناشی از زمینلرزه و زمینلغزشهاو… بایستی مطالعات ریشهای انجام شود و سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور بنا به درخواست استانداری استان از مدیریت جدید شیراز به عنوان یک موتور متحرکه جدید و با انرژی بهره خواهد برد.
سرپرست دفتر حوزه ریاست، روابطعمومی و بینالملل سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، همچنین موضوع آلودگیهای زیستمحیطی با منشا زمینشناسی را به عنوان یکی از دغدغههای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور عنوان کرد و ابراز امیدواری کرد که مدیریت جدید شیراز به این موضوع نیز توجه جدی داشته باشد.
شریعتمدارطهرانی در پایان حفظ پرسنل تحصیلکرده در بخشهای مختلف علومزمین و همچنین تقویت معیشت پرسنل را به عنوان مسائل مهم پیشروی سازمان متبوع خود عنوان کرد.