سرآمد اخبار
مشاور املاک
اقتصادبازارها و خدمات مالیراه و مسکنگزارش و گفتگو

عقب نشینی فروشندگان مسکن | ۲ عامل گرانی، پشت دروازه بازار مسکن

بازار مسکن بعد از ماه‌ها رکود و کسادی، منتظر تعیین ‌تکلیف قیمت‌ها تا میانه اردیبهشت است. اینکه بازار به کدام سو می رود به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ اما فعلا، تداوم رکود محتمل‌ترین گزینه است.

به گزارش همشهری آنلاین، رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران گفت: بازار مسکن همچنان در رکود به سر می‌برد؛ اما در آغاز سال جدید، بازار شاهد عقب‌نشینی فروشندگان تا تعیین تکلیف بازار در اواسط اردیبهشت است و عملا این دوره انتظار، رکود بازار را تشدید کرده است.

کیانوش گودرزی، در گفت‌وگو با همشهری، افزود: قیمت مسکن در نیمه سال گذشته تا حدودی افزایش یافت اما از یک سو، به‌دلیل کسادی بازار و از سوی دیگر، به‌دلیل توقف انتشار آمار و اطلاعات حوزه مسکن، این قیمت‌ها چندان مورد توجه جامعه قرار نگرفت.

او با اشاره به افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی و دستمزدها، اظهار کرد: این دو عامل باعث شده هزینه تمام‌شده توسط مسکن افزایش پیدا کند و به‌تدریج به تناسب شرایط رونق و رکود بازار، این افزایش هزینه در قیمت معاملات بازار نیز منعکس خواهد شد؛ اگرچه در شرایط فعلی از یک سو به‌دلیل توقف معاملات مسکن برای تعیین تکلیف بازار تا اواسط اردیبهشت و از سوی دیگر رکود سنگین بازار، ردی از افزایش قیمت در بازار دیده نمی‌شود.

گودرزی با ابراز تأسف از افزایش شدید دوره انتظار مسکن برای دهک‌های متوسط رو به پایین، گفت: چندین سال است که قشر آسیب‌پذیر قدرت خرید مسکن ندارد و به‌گونه‌ای آب از سرش گذشته که دیگر اهمیتی به میزان افزایش قیمت مسکن نمی‌دهد؛ اما بعد از جهش اخیر قیمت مسکن، دهک متوسط نیز از خرید مسکن ناتوان شده و اگر فکر عاجلی برای رفع مشکل نشود، مسکن کاملا به کالایی دست نیافتنی تبدیل می‌شود و افزایش شکاف اقتصادی و اجتماعی را در جامعه تشدید می‌کند.

رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران با بیان اینکه سناریوی ثبات قیمت مسکن در رکود فعلی بازار مسکن محتمل‌تر است، افزود: با وجود افزایش هزینه تولید ساختمان مسکونی، فعلا بنا به کاهش شدید قدرت خرید متقاضیان و همچنین رکود سنگین بازار، راه برای تخلیه هزینه تحمیل شده به تولید در کالای نهایی بسته است؛ اما درصورتی که اقدامات کارشناسی برای تقویت تولید مسکن و ارزان‌سازی این حوزه انجام نشود، زمانی که دوره رونق معاملات مسکن آغاز شود، این خطر وجود دارد که هزینه‌های قبلی تولید نیز بلافاصله در قیمت معاملات کالای مسکن اعمال شود.

گودرزی، فراهم کردن شرایط برای تولید مسکن متناسب با الگوی مصرف خانوار در متن شهرها را یکی از راهکارهای کمک به تناسب بازار مسکن عنوان کرد و گفت: مسکن به‌دلیل تبدیل شدن به یک کالای سرمایه‌ای، جدا اثرپذیری زیادی از تحولات کلان اقتصاد دارد؛ اما در این میان، تضعیف عرضه به‌خصوص در حوزه مسکن شهری نیز عاملی است که با نامتناسب کردن عرضه و تقاضا، تورم مسکن را حتی نسبت به بازار ارز و طلا داغ‌تر کرده است.

اخبار مرتبط

آیا دستمزد های ۱۴۰۴ پاسخگوی تورم خواهد بود؟ | درصد دهان پرکنی که سبد معیشت را تامین نمی کند

میلاد جانه

اجاره خانه به این افراد ممنوع شد!

میلاد جانه

هشدار اتحادیه فروشندگان خودرو در مورد فروش کد ملی

میلاد جانه

آخرین تحولات طلا و سکه در بازار | جدول قیمت ها

میلاد جانه

معاون وزیر نفت: اختلال در ۶۰ درصد جایگاه‌های عرضه سوخت رخ داده| شرایط تا پایان امروز عادی می‌شود

میلاد جانه

رئیس جمهور: سازمان برنامه با واقعی‌کردن درآمدها و مصارف، از کسری بودجه جلوگیری کند

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید