سرآمد اخبار
اقتصاد
اقتصاد

ناترازی‌های موجود در حوزه اقتصاد باید ساماندهی شود

معاون فرهنگی علمی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه گفت: باید ناترازی‌های موجود در حوزه اقتصاد و فرهنگ سامان داده و ساختار‌های موفق بومی تقویت شوند.

نجفی خواه معاون فرهنگی علمی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در برنامه تهران بیست با موضوع چالش‌ها و فرصت‌های برنامه هفتم در حوزه فرهنگی گفت: حوزه فرهنگی و اجتماعی وسیعی هستند و چندین فصل را در بر میگیرد. به لحاظ فرهنگی آسیب شناسی که مبنای برنامه بود چالش‌ها شناسایی و برنامه برای حل ان‌ها تدوین شده است.

وی افزود: مسئله تعداد سازمان‌های فرهنگی و مراکز فعال در حوزه فرهنگی یکی از مهمترین چالش‌های ما در کشور است که پیش‌بینی شده ما در برنامه هفتم این است که تداخل وظایف و ماموریت‌ها را از بین ببریم و هماهنگی و انسجام در این حوزه ایجاد شود.

نجفی خواه خاطر نشان کرد: الگوی حکمرانی هوشمند و مردم پایه در فرهنگ باید ایجاد شود. باید وضعیت فعلی که مبتنی بر بودجه دولتی است و به ظرفیت‌های فرهنگی موجود در جامعه توجه نمی‌کند عبور کنیم، مردمی سازی فعالیت‌های فرهنگی اتفاق بیفتد، در حوزه ارزش‌های اسلامی و ایرانی و سیاست‌گذاری‌ها مناسبی اتفاق بیفتد، ناترازی‌های موجود در حوزه اقتصاد و فرهنگ سامان داده شود، ساختار‌های موفق بومی تقویت شود و ساختار‌هایی که با زیست بوم ما ناسازگار است، اصلاح شود.

نجفی خواه افزود: تعدد مراجع فرهنگی از مشکلات موجود بخش فرهنگ ما است به نحوی که منابع دولتی حوزه فرهنگی به مقصد نمی‌رسد و تداخل وظایف رخ می‌دهد. کشاورزی و فرهنگ دو حوزه مردم پایه ما در کشور است.

وی با اشاره به اینکه باید برای حوزه فرهنگ در دولت تصمیم گیری شود افزود: مسئله محوری در بند‌های مختلف برنامه هفتم گنجانده شده است و این برنامه به عنوان اخرین برش برنامه ۲۰ ساله کشور تدوین شده و به نقاط ضعف و قوت توجه شده است.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات عدم رسیدن برنامه ششم به هدف این بود که برنامه ریزی می‌شد که قطعا به اهداف می‌رسیم افزود:، اما در برنامه هفتم این موضوع مد نظر قرار داده شده که امکان به هدف نرسیدن برنامه‌ها وجود دارد.

وی افزود: برنامه هفتم سازمان ایجاد و یا منحل نمی‌کند و مقررات ایجاد نمی‌کند. اعداد و ارقام در نظر گرفته شده در برنامه هفتم کارشناسی شده و با استفاده از منابع دستگاه‌ها و نظر خواهی از آن‌ها تعیین شده است.

وی در پاسخ به ابهام مطرح شده درباره تولید ۱۰۰ فیلم در ۵ سال برنامه هفتم افزود: هدف ما تولید حداقل ۵۰ فیلم در سال است نه تولید سالیانه ۱۰۰ فیلم در ۵ سال است.

اخبار مرتبط

امکان توزیع الکترونیکی کالاهای اساسی برای همه وجود ندارد

زینب یزدانی

دولت با افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان به شرط تامین منابع موافقت کرده است

میلاد جانه

سازمان برنامه و وبودجه: طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه ۸۸ درصد پیشرفت کرد

میلاد جانه

قالیباف: سازمان برنامه نسبت به انتشار اسناد مرتبط با بودجه توجه داشته باشد

میلاد جانه

سازمان برنامه و بودجه؛ دولت ۵۵ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی تنخواه گرفت

میلاد جانه

نرخ ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان حذف نمی‌شود

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید