معاون برنامهریزی سازمان بنادر گفت: حدود ۸۰ درصد تجارت کشور از طریق دریا است و با استفاده از ظرفیتهای دریا شاهد افزایش توان تجاری کشور خواهیم بود.
محمد حسین علامه سرپرست معاونت برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریا نوردی گفت: دبیرخانه شورای عالی دریایی پیش از این توسط سازمان بنادر و دریا نوردی تشکیل و جلسات آن برگزار شده است.
به گفته وی، برنامه سیاست های کلی دریا محور که اخیرا توسط رهبری ابلاغ شده شرح وظایف دستگاه ها مشخص شده و این یک سنت کلی و راهبردی است که در تمامی حوزه ها یک چشم انداز و یک ساختاری که اولویت ها را تنظیم کند، مسیر را مشخص و تعیین می کند.
او می گوید: امیدوار هستیم با هم افزایی دستگاه ها شاهد رشد فزاینده اقتصاد دریا محور در کشور باشیم چراکه بحث تجارت دریا و اقتصاد دریا برای تمامی کشور ها اهمیت دارد.
سرپرست معاونت برنامه ریزی ،توسعه مدیریت و منابع سازمان بنادر و دریانوردی بیان کرد: کشور ایران سی و پنج جزیره و چندین ناوگان و نفت کش معتبر در سطح دنیا دارد که همین امر باعث می شود که توان تجاری کشور افزایش یابد و باتوجه به این ظرفیت ها در حال حاضر برای حمل تجارت دریایی آمادگی لازم وجود دارد و اقدامات خوبی در این حوزه ها صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه حدود ۸۰ درصد تجارت کشور از طریق دریا اتفاق میافتد و با توجه به آنکه دریا منبع انرژی و حیات است بنابراین موفقیت های بسیاری را برای هر کشوری ایجاد میکند گفت: خوشبختانه در جنوب و شمال ایران از این ظرفیت های دریایی کشور استفاده می کنیم.
علامه تاکید کرد: تاکنون برنامه ریزی برای ساخت چند شهرک در جنوب کشور صورت گرفته و با توجه به آنکه ترانزیت در شمال و جنوب کشور افزایش یافته است و بنابراین باید سرمایه گذاری در این زمینه تقویت شود.