سرآمد اخبار
اقتصاد کشور
اقتصاداقتصاد کلانبازاربازارها و خدمات مالی

شرط رسیدن به رشد اقتصاد ۸ درصدی

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: هدف‌گذاری برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی به‌صورت پایدار در دستور کار دولت قرار دارد.

به گزارش همشهری،‌ داوود منظور با تأکید بر اینکه محرمانه بودن انتشار برخی داده‌ها و مقابله با تحریم‌های احتمالی باید در سازوکار نشر و انتشار آمارهای جهانی مدنظر قرار گیرد، افزود: باید به‌گونه‌ای عمل شود که ضمن رعایت محرمانگی‌های لازم، بتوان واقعیت اقتصاد ایران را در سطح جهانی به‌درستی انعکاس داد و همین امر موجب می‌شود توان جذب سرمایه‌های خارجی افزایش یابد.

او تاکید کرد: مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی الزامات و راهکارهایی برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی و سهم بهره‌وری در رشد اقتصاد را بررسی کرده و نحوه سیاست‌گذاری در این زمینه را در اختیار سازمان برنامه و بودجه برای عملیاتی‌شدن این مهم قرار دهد.

از قدیم گفته‌اند سنگ بزرگ علامت نزدن است و مصداق آن را می‌توان در هدف‌گذاری نرخ رشد اقتصاد در برنامه‌های توسعه پیشین و آینده رصد کرد اما آیا واقعا رسیدن به نرخ ۸ درصد ماموریتی غیرممکن است؟ واقع ماجرا این است که می‌توان به این هدف رسید مشروط به اینکه الزامات آن رعایت و سوخت لازم هم تدارک دیده شود.

تحقق این هدف بستگی به بودجه‌ریزی دقیق و برداشتن موانع و افزایش بهره‌وری دارد تا در میدان عمل همه دنبال رقابت سالم و شفاف باشند و بی‌جهت رانت در اقتصاد توزیع نشود چرا که توزیع رانت به معنای ذبح بهره‌وری است.

از سوی دیگر سوخت حرکت موتور اقتصاد برای رسیدن به هدف ۸ درصدی هم باید مصون از گمانه‌زنی‌ها و رویاپردازی‌ها باشد و منابع رشد بهتر است شفاف و در دسترس باشد.

اکنون داوود منظور می‌تواند از روسای سابق سازمان برنامه جویا شود که چرا در رسیدن به رشد ۸ درصد ناکام بودند و با درس گرفتن از تجربه آنها، نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی را بر مدار واقعیت‌ها قرار دهد تا شعارها. چرا که واقع‌بینی شرط نخست درست تصمیم گرفتن است و نهاد متولی می‌داند که تحقق برنامه‌ها بدون استحکام بودجه‌ها ممکن نیست.

اخبار مرتبط

قیمت بنزین در سال آینده / منتظر گرانی باشیم؟

میلاد جانه

۱۰ هزار مشاور املاک زیر ذره بین بازرسان اتحادیه

میلاد جانه

کشف فرار مالیاتی ۷ هزار میلیارد ریالی یک مودی صنایع غذایی

میلاد جانه

وزیر جهاد کشاورزی: خرید تضمینی گندم در سال جاری بیش از سال‌های قبل خواهد بود

میلاد جانه

سقف تسهیلات قرض‌الحسنه فردی خوداشتغالی افزایش می یابد

میلاد جانه

کامالا هریس در چهار ایالت کلیدی از ترامپ پیشی گرفت

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید