در روز چهارشنبه، قیمت یک واحد مسکونی به مساحت ۱۰۲ مترمربع با ساختمانی ۲۰ ساله در محله پیروزی به مبلغ پنج میلیارد و هفتصد میلیون تومان رسیده است.
بررسی فایلهای مشاوران املاک در منطقه تهران نشان میدهد که تعداد فایلهای با وضعیت “سبز”، یعنی با قیمت زیر میانگین منطقه، و تعداد فایلهای با وضعیت “مشکی”، یعنی در محدوده میانگین قیمت منطقه، نسبت به تعداد فایلهای با وضعیت “قرمز”، یعنی بالاتر از میانگین قیمت منطقه، بیشتر است.
بررسی فایلهای مشاوران ملکی در تهران نشان میدهد که تعداد فایلهای سبز (زیر قیمت متوسط منطقه) و تعداد فایلهای مشکی (در محدوده میانگین قیمت منطقه) نسبت به تعداد فایلهای قرمز (بالاتر از قیمت متوسط منطقه) بیشتر است، اما این تاییدکننده عقب نشینی خریداران از قیمت پیشنهادی خود در تمام مناطق تهران نیست.
یک واسطهگر ملکی در منطقه ۵ پایتخت در این رابطه میگوید که تعداد فایلهای فروش کاهش یافته است؛ خریدار ملک در بازار وجود دارد هرچند بسیار کم و واسطهگر ملکی دیگر در منطقه ۱۰ میگوید، خریدار و فروشنده هر دو در بازار مسکن این منطقه وجود دارد.
برخی از مشاوران ملکی انتظار دارند تا پایان سال جاری و در فروردین سال آینده نیز بازار همچنان راکد بماند؛ بنا به اظهارات آنها نوسانات اخیر دلار منجر به ایجاد جو روانی در میان خریداران و فروشندگان شده و در انتظار نوسانات دیگر هستند.
واحدی ۱۰۲ متری و ۲۰ سال ساخت در محله پیروزی، ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و واحدی دیگر در نیروی هوایی با ۷۹ مترمربع زیربنا و ۲۰ سال عمربنا، ۳ میلیارد و ۹۶۴ میلیون تومان به فروش میرسد.
در سبلان شمالی، آپارتمانی ۵۰ متری و ۸ سال ساخت، ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان و در بلوار فردوس، آپارتمانی ۱۰۶ متری و ۶ سال ساخت، ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان قیمتگذاری شده است.
شما در جدول زیر میتوانید قیمت مسکن در مناطق مختلف تهران را مشاهده کنید:
عوامل موثر در افزایش قیمت خانه
عوامل مختلفی میتوانند بر افزایش قیمت خانه تأثیرگذار باشند. در زیر به برخی از این عوامل اشاره میکنم:
عرضه و تقاضا: نسبت عرضه و تقاضا بر روی قیمت خانه تأثیرگذار است. در صورتی که تقاضا برای خرید خانهها بیشتر از عرضه باشد، قیمتها احتمالاً افزایش خواهند یافت.
موقعیت جغرافیایی: موقعیت جغرافیایی یک خانه نقش مهمی در تعیین قیمت آن دارد. خانههایی که در مناطق محبوب و دسترسی آسان به خدمات و امکانات عمومی قرار دارند، معمولاً قیمت بالاتری دارند.
شرایط اقتصادی: وضعیت اقتصادی یک کشور و نرخ رشد اقتصادی تأثیر زیادی بر قیمت خانهها دارد. در شرایط رونق اقتصادی و افزایش درآمد، قیمت خانهها نیز به طور کلی افزایش مییابد.
تغییرات قوانین و مقررات: تغییرات در قوانین و مقررات مربوط به بازار مسکن و مالکیت خانه میتواند تأثیری در قیمت خانهها داشته باشد. به عنوان مثال، تغییرات در مقررات ساخت و ساز یا مالیاتی ممکن است قیمت خانهها را تحت تأثیر قرار دهد.
عوامل محیطی: عوامل محیطی مانند مناظر طبیعی، نزدیکی به دریا یا کوهستان، دسترسی به فضای سبز و پارکها، میزان آلودگی هوا و سطح زیستمحیطی نیز میتوانند بر قیمت خانهها تأثیرگذار باشند.
منبع: اکوایران