سرآمد اخبار
محمدباقر معتمد
اقتصاداقتصاد کلانبازاربازارها و خدمات مالی

عضو اتاق اصناف ایران: دولت بازار‌های موازی با تولید را کنترل کند

محمدباقر معتمد تأکید کرد: در حال حاضر بازار‌های موازی با تولید بسیار زیاد شده و دولت باید این مسئله را کنترل و حل کند.

محمدباقر معتمد عضو اتاق اصناف ایران در مصاحبه با برنامه «گفتگوی اقتصادی» رادیو گفتگو در رابطه‌ با الزامات افزایش سهم تولید داخلی از بازار مصرف اظهار کرد: متأسفانه تولید در حوزه‌های مختلف از جمله بخش کشاورزی، صنعت، ساختمان و حتی حوزه‌های دانش‌بنیان مظلوم واقع شده است.

وی با بیان اینکه بازار‌های موازی با تولید خیلی زیاد شده و دولت باید این مسئله را کنترل و حل کند افزود: اگر دولت این کار را انجام دهد مردم برای مشارکت در حوزه تولید انگیزه می‌گیرند کمااینکه تجربه هم نشان داده مردم خیلی بهتر می‌توانند کار کنند و البته دولت باید نظارت داشته باشد.

عضو اتاق اصناف ایران از ضرورت تعریف یک راهبُرد ملی برای تولید سخن گفت و عنوان کرد: بانک‌ها به‌راحتی به بازرگانان وام می‌دهند و این نوع برخورد باید در مورد تولید هم اتفاق بیفتد تا تولیدکنندگان انگیزه لازم را پیدا کنند.

معتمد خاطرنشان کرد: بنده ۱۷ سال است که رئیس اتحادیه شوفاژ و تهویه‌مطبوع تهران هستم و در این ۱۷ سال از طریق فرهنگ‌سازی و آگاهی‌بخشی به اعضای صنف، جلوی ورود رادیاتور آلومینیومی چینی بی‌کیفیت به کشور را گرفتم و به این کار هم افتخار می‌کنم.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه کیفیت حرف اول را در افزایش سهم تولید داخلی از بازار مصرف می‌زند و تولیدکننده در قدم اول باید کیفیت محصولات خود را بالا ببرد گفت: ما برای داشتن یک تولید باکیفیت و افزایش سهم تولید داخلی از بازار مصرف باید مثلثی از دانشگاه، نخبگان و بانک‌ها را تشکیل دهیم.

در ادامه برنامه، دکتر عباس میرهادی تولیدکننده و صادرکننده و کارشناس اقتصادی با تأکید بر اینکه ما در هر موضوعی به قوانین صریح و شفاف نیاز داریم گفت: برای اینکه با دلالی‌ها و سفته‌بازی‌ها برخورد مالیاتی شود و سرمایه‌ها از سمت دلالی به سمت تولید سوق پیدا کند نیازمند قوانین شفاف هستیم.

وی تشویق پلکانی تصاعدی برای تولیدکنندگانی که صادرات می‌کنند و ارز وارد مملکت می‌کنند را نیز به‌عنوان یک امر ضروری مطرح کرد و افزود: تولیدکنندگان علاوه بر تشویق‌های مالیاتی و تشویق در پرداخت بیمه به قوانینی هم در حوزه بانکی نیاز دارند از جمله اینکه بانک اولویت نخست را تولید و دلالی و سفته‌بازی را اولویت آخر خود قرار دهد بطوریکه اگر به تولید ۳۰ درصد تسهیلات می‌دهد ۲۰ درصد به دلال تسهیلات دهد یا کلاً تسهیلاتی به دلال ندهد.

این کارشناس اقتصادی ضمن اشاره به تأثیر تولید بر افزایش عرضه و اشتغال و ثروت ملی اظهار کرد: تولید به معنای عرضه است و این عرصه در نوسان قیمت‌ها مؤثر است. تولید علاوه بر افزایش عرضه، منجر به افزایش اشتغال در سطح کشور و افزایش ثروت ملی نیز خواهد شد و در نهایت آرامش را برای جامعه به ارمغان می‌آورد.

میرهادی ادامه داد: این تولیدکننده است که به جامعه عزت و اعتماد می‌بخشد و به تثبیت ارزش پول ملی کمک می‌کند و جلوی خروج ارز را می‌گیرد و به عبارتی دیگر، عدم خروج ارز از مملکت و ورود ارز به کشور تراز ملی پرداخت‌ها را مثبت می‌کند.

وی در ادامه این مبحث، تشویق تولیدکنندگان با قوانین مالیاتی و بیمه‌ای و … را از جمله راهکار‌های افزایش سهم تولید داخلی از بازار مصرف دانست و گفت: کیفیت اکثریت محصولات ایرانی در سال‌های اخیر از حد متوسط کیفیت جهانی و استاندارد جهانی بسیار بالا رفته بطوریکه با محصولات کشور‌های دیگر رقابت می‌کنند.

این تولیدکننده و صادرکننده کشورمان در مصاحبه با رادیو گفتگو با بیان اینکه اقتصاد کشور ما دلال محور است نه تولید محور تأکید کرد: ما به قانونی نیاز داریم که در سفته‌بازی و دلالی وارد جزئیات شود و به‌اندازه‌ای انگیزه منفی را در دلالی ارز و سکه و مسکن بالا ببرد که سرمایه‌ها به این سمت سوق پیدا نکند.

همچنین در بخش دیگر این برنامه، دکتر مرتضی قدمگاهی عضو خانه صنعت و معدن جوانان ایران و کارشناس اقتصادی اظهار کرد: مقام معظم رهبری هر سال تأکید و توجه ویژه‌ای به مبحث تولید دارند و این مباحث باید ادامه‌دار باشد.

وی افزود: در حال حاضر نهاد‌ها و افراد ذی‌نفع مختلفی می‌توانند در افزایش سهم تولید داخلی از بازار مصرف مؤثر باشند. اولین نهاد دولت و حاکمیت است، دومین عنصر تأثیرگذار در این حوزه، صنعتگر و تولیدکننده و در نهایت هم مردم و مصرف‌کنندگان نهایی هستند.

عضو خانه صنعت و معدن جوانان ایران از تلاش‌های مجلس شورای اسلامی برای تسهیل صدور مجوز‌ها و حذف موانع تولید سخن گفت و تصریح کرد: در این میان، برخی افراد و نهاد‌ها نیز هستند که به‌خاطر ذی‌نفع بودن در انحصار، ممانعت و سنگ‌اندازی می‌کنند.

قدمگاهی درمورد مشکل بازار‌های موازی با تولید گفت: وقتی صاحبان سرمایه می‌بیند که با دارایی و سرمایه خود و روند افزایشی قیمت‌ها می‌توانند وارد بازار‌های موازی شوند طبیعتاً به حوزه تولید ورود نمی‌کنند و در واقع انگیزه‌ای برای ورود به این بازار ندارند.

وی با بیان اینکه مسئله سودآور شدن تولید در شرایطی که دولت به دلیل ناترازی انرژی در کشور، برق شهرک‌های صنعتی را قطع می‌کند امکان‌پذیر نیست افزود: علاوه بر این، بسیاری از مواد اولیه تولیدکنندگان از خارج از کشور تأمین می‌شود و یک تولیدکننده برای ثبت سفارش و تخصیص ارز باید مراحل طولانی و سختی را پشت سر بگذارد.

اخبار مرتبط

پشت پرده اعتراضات در بازار طلا | مالیات طلا افزایش می یابد؟

میلاد جانه

حذف چک کاغذی تا ۳ سال آینده

میلاد جانه

افزایش ۲۰ درصدی حقوق کارمندان در سال آینده | مالیات حقوق‌بگیران افزایش می‌یابد؟

میلاد جانه

عراقچی: اسرائیل به دنبال ایجاد یک بحران خطرناک در منطقه است

میلاد جانه

اعلام زمان واردات خودروهای برقی | متقاضیان خودروهای وارداتی پیامک دریافت می‌کنند

میلاد جانه

افت بورس در نخستین روز هفته | کاهش ۱۴هزار و ۳۳۹واحدی شاخص کل

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید