سرآمد اخبار
صمد حسن‌زاده
اخبار داغاقتصاداقتصاد کلانبازاربازارها و خدمات مالی

فعالیت اکثر واحدهای تولیدی با نصف ظرفیت

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: با رفع برخی محدودیت‌ها و اعمال حمایت‌های منطقی، می‌توانیم صادرات غیرنفتی را سه برابر کنیم.

به گزارش بازار، صمد حسن‌زاده، روز سه‌شنبه ۱۱ دی ماه ۱۴۰۳ در دیدار اعضای هیات رئیسه و جمعی از روسای اتاق‌های استانی و کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری که در محل نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، از حدود شش هزار عضو، ۳۴ اتاق شهرستانی، ۴۹ اتاق مشترک ایران و دیگر کشورها، ۲۰ کمیسیون تخصصی در رشته‌های مختلف، ۲۳۰ تشکل صنعتی و صنفی و مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی به عنوان ظرفیت‌های شاخص اتاق ایران نام برد و گفت: رویکرد اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در بررسی و حل مسائل، یک رویکرد علمی و کارشناسی است.

حسن‌زاده با بیان اینکه اتاق ایران مسئولیت بزرگی در زمینه مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برعهده خود می‌بیند، گفت: وظیفه خود می‌دانیم که در کنار سیاست‌های دولت و برنامه‌های حاکمیت، مسئولیت و وظیفه خود را به درستی ایفا کنیم. در این زمینه از مدیران باتجربه و با سابقه کشور که چندین سال در مجامع و تشکل‌ها حضور داشته‌اند، بهره می‌گیریم تا اتاق ایران بتواند به عنوان عالی‌ترین نهاد مشاوره برای سه قوه ایفای نقش کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی رئیس‌جمهوری و تمام مسئولان دولت برای رفع مشکلات، بیان داشت: بررسی‌های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نشان می‌دهد که امروز به طور جدی نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی داریم و تا زمانی که روابط اقتصادی کشور و روابط سیاسی با حفظ تمامی آرمان‌های ملی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران با تمامی کشورهای دنیا به صورت علمی و کارشناسی‌شده اصلاح نشود، کشورمان با خسارت‌های بسیار بزرگی مواجه خواهد شد.

او برداشتن گام‌های درست و سازنده برای سازندگی ایران را مستلزم دسترسی به نوآوری‌ها و تکنولوژی‌های پیشرفته، نوسازی صنایع در تمامی زمینه‌ها، دانش فنی و سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی و حضور متخصصین با تجربه داخلی و خارجی دانست و خاطرنشان کرد: در صنعت کشور در بیشتر زمینه‌ها پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم و در تولیدات و محصولات کشورمان در حوزه‌های مختلف اعم از خدمات مهندسی، مصالح ساختمانی و غیره از استانداردهای روز دنیا برخوردار هستیم. بنابراین بازارهای هدف صادرات این محصولات فقط نباید محدود به کشورهای افغانستان، عراق، ارمنستان و چند کشور دیگر باشد. بلکه نیاز داریم که محصولات تولیدی ایران در بیشتر بازارهای بین‌المللی حضور داشته باشد.

صمد حسن‌زاده تصریح کرد: امروز به دلیل نداشتن ارتباطات گسترده در بازارهای بین‌المللی، بیشتر واحدهای صنعتی و تولیدی کشور با ظرفیت ۵۰ درصد یا کمتر مشغول فعالیت هستند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، ابراز امیدواری کرد: با «موقعیت جغرافیایی ایران»، «تدابیر ارزشمند رهبر معظم انقلاب» و «جایگاه رئیس‌جمهوری و کابینه چهاردهم»، فرصت بسیار مناسبی ایجاد شده است تا با توجه به توسعه برنامه‌های دیپلماسی، لااقل رقم‌های بسیار زیادی از سرمایه ایرانیان مقیم خارج از کشور را به داخل کشور هدایت کنیم.

او افزود: با توجه به ارتباطاتی که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با فعالان اقتصادی داریم، ایرانیان خارج کشور علاقه‌مند هستند که در کشور حضور پیدا کنند و سرمایه‌گذاری کنند.

حسن‌زاده، صادرات ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلاری را برای کشور رقم مناسبی ندانست و تأکید کرد: با رفع برخی محدودیت‌ها و اعمال حمایت‌های منطقی، می‌توانیم به صادرات غیرنفتی ۱۰۰ میلیارد دلاری نیز دسترسی پیدا کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران درباره راه‌اندازی بازار ارز تجاری نیز گفت: در ساماندهی بازار ارز تجاری، تلاش‌های بسیار خوبی انجام شده است. البته یک مقدار نابسامانی‌هایی وجود دارد که به تدریج حل می‌شود.

او تلاش‌های وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس‌کل بانک مرکزی در زمینه ساماندهی بازار مبادله ارزی و اقدامات وزیر نیرو و وزیر صمت در زمینه رفع ناترازی‌های انرژی را ارزشمند توصیف کرد و ابراز امیدواری کرد: دولت با برنامه‌ریزی درست و اجرای دقیق و هماهنگ بتواند تعهدات و رسالتی که در برابر مردم شریف و نجیب ایران دارد را به درستی انجام دهد.

اخبار مرتبط

جلسه «اصلاح دستمزد کارگران» در صورت تشدید تورم تشکیل می‌شود

میلاد جانه

واردات گوشت به ۷۵ هزارتن رسید

میلاد جانه

پیش‌بینی مهم یک کارشناس از نرخ تورم پیش رو/ مراقب شوک ارزی باشید

میلاد جانه

سفر قریب‌الوقوع رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران

میلاد جانه

قیمت طلا، سکه و ارز امروز اول خردادماه ۱۴۰۳/ سکه به مرز حساس قیمتی رسید

میلاد جانه

جزییات واردات ۲۰ قلم کالای اساسی/ هم واردات چای کم شد هم برنج و مرغ

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید