مدیرعامل مرکز مبادله ارز درباره دلایل پایین بودن عرضه ارز در بازار توافقی در اولین روز ورود پتروشیمی ها به این بازار توضیح داد.
به گزارش تسنیم، علی سعیدی مدیرعامل مرکز مبادله ارز در پاسخ به تسنیم درباره میزان عرضه ارز پتروشیمی ها در روز نخست بازار تجاری گفت: دیروز اولین روزی بود که پتروشیمی ها عرضه داشتند؛ هلدینگ خلیج فارس یکی از بزرگترینهاست که در بازار حضور دارد؛ دیروز عرضه خوبی داشتیم ولی چون اولین روزعرضه بود تمامی شرکتها موفق نشدند انجام دهند؛ باید هماهنگی هایی با بانک ها انجام می دادند ؛ چون رقم بالا بود بانکها نگرانی هایی داشتند، جلساتی گذاشتیم و توضیحاتی دادیم.
وی گفت: دیروز عرضه ها اغاز شد ولی از امروز این عرضه افزایش یافته است؛ اینکه عرضه ها چقدر به معامله ختم شود، تابع قیمت است؛ فعلا صادرکننده ها و واردکننده ها در حال ازمایش خودشان هستند؛ ما فقط اجرای معاملات را مدیریت می کنیم و دخالتی در قیمت ها و چگونگی ثبت سفارش نداریم.
سعیدی ادامه داد: در روزهای آینده شرکت های بیشتری از پتروشیمی ها و صنایع دیگر وارد بازار تجاری می شوند؛ فعلا نیما به قوت خود باقیست تا هنگامی که نواقص به طورکامل رفع شود و معاملات بدون مشکل در بازار تجاری انجام شود.
مهدوی نیز با بیان اینکه دیروز یک مقدار بانک ها با فرم هایی که برای تکمیل داده بودند کار را کند کرده بودند، گفت: از فردا انشالله با رفع نواقص و ایراداتی که گزارش کردیم؛ معاملات بیشتری خواهیم داشت.
وی گفت: اگر بانکها با فرم پر کردن هایشان دیروز کار را سخت نمی کردند بیش از 40 میلیون دلار عرضه داشتیم ولی در نهایت 10 میلیون به معامله ختم شد.
مهدوی با بیان اینکه پتروشیمی ها تنها گروهی بودند که تا سنت اخرشان را در نیما عرضه می کردند، گفت: ما 30 درصد صادرات بودیم که بدون هیچ مشکلی تمام شرکت ها عرضه را در نیما انجام میدادند.
مهدوی گفت: چون دیروز نرخ بازار تجاری کاهشی بوده است امروز هم قیمت ما در عرضه ارز کاهش یافت.بازار غیررسمی و تلگرامی هم نهایتا از بازار ارز تجاری متاثر خواهد شد .
مهدوی درباره وضعیت صادرات پتروشیمی ها در دوره ترامپ گفت: هم اوباما و هم خود ترامپ ما را تحریم کرد. رئیس کل بانک مرکزی وقت به من زنگ زد گفت شما چطوری ارز میآوری؟ گفتم تو به این کارها، کار نداشته باش. فقط ارز را بخر.
وی افزود: اگر بگویم 1 صدم درصد هزینه اوردن ارز نبود دروغ نگفتم. نگران آمدن ترامپ هم نیستیم و صادرات و تولید را هر سال بالاتر می بریم؛ لنگ اینکه تکنولوژی نداریم یا لایسنس نداریم، هم نیستیم. واحدهای جدید پلی اتیلن وارد مدار شده، بدون یک کارشناس خارجی.