سرآمد اخبار
سازمان زمین‌ شناسی
اخبار شرکت هااقتصاد

تولید داده‌های پایه زمین‌شناسی ۱۰ برابر افزایش می‌یابد/ ناترازی آب و بحران فرونشست زمین در کمین کشور

دکتر داریوش اسماعیلی روز پنجشنبه چهارم بهمن ماه در نشست شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی با حضور دبیر و اعضای شورای عالی معادن کشور در استان یزد با اشاره به جایگاه ایران در میان کشورهای دارای منابع طبیعی اظهار داشت: ایران با ۲۷.۵ تریلیون دلار ارزش منابع طبیعی، پنجمین کشور دنیا از نظر دارایی‌های منابع طبیعی است.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌ شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، وی افزود: میزان ذخایر معدنی ارزیابی‌شده کشور نیز بالغ بر ۱۳۵۰ میلیارد دلار ماده خام است که اگر فرآوری این ذخایر را در نظر بگیریم به اهمیت جمله کارشناسی رهبر معظم انقلاب پی می‌بریم که “معدن یکی از بهترین جایگزین‌های نفت است”.

عضو شورای عالی معادن کشور با اشاره به فعالیت‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور گفت: یکی از بخش‌های مهم این سازمان تولید داده‌های پایه است که برای تمام فعالیت‌های کشور، از جمله بخش معدن، اهمیت دارد در همین خصوص افزایش ۱۰ برابری تولید داده‌ها و استفاده از تمام شرکت‌های دارای گرید بالا در بخش مشاوره و دیگر حوزه‌ها برای تهیه نقشه‌ها و داده‌های پایه‌ را در دستور کار داریم.

معاون وزیر صمت همچنین در خصوص بحران آب و فرونشست زمین هشدار داد و گفت: در حال حاضر ۱۴۴ میلیارد مترمکعب ناترازی آب‌های زیرزمینی داریم و اگر برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی مدیریت نشود، با شرایط بحرانی‌تر از وضعیت کنونی مواجه خواهیم شد.

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور افزود: امروز ناترازی در گاز و برق، فعالیت اقتصادی کشور را مختل کرده اما اگر پیشگیری لازم انجام نشود، کمبود آب و فرونشست زمین، اثرات به‌مراتب بدتری خواهد داشت.

هوشمندسازی تمامی فرآیندهای سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

وی در ادامه از برنامه‌ریزی برای هوشمندسازی تمامی فرآیندهای سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی طی دو سال آینده خبر داد و این اقدام را گامی مهم در جهت بهبود عملکرد و شفافیت عنوان کرد.

اسماعیلی تصریح کرد: از آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ تهیه ۱۳ ورقه نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی استان یزد آغاز شده که تاکنون ۲ بخش آن به اتمام رسیده  و تا پایان شهریورماه سال جاری، این پروژه به پایان خواهد رسید.

تبادل داده‌های زمین‌شناسی با بخش خصوصی

معاون وزیر صمت درباره تبادل داده‌های زمین‌شناسی با بخش خصوصی هم گفت: در بخش داده‌ها و انتشار داده‌ها مصّر هستیم تا داده‌ها را بیش از سه ماه نگه نداریم و سعی داریم آنها را در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم.

اخبار مرتبط

فولاد هرمزگان، سردمدار «رشد تولید» در صنعت فولاد کشور

میلاد جانه

مشارکت فعال بانک آینده در «هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین‌آلات و تجهیزات معدن، راه‌سازی و صنایع وابسته»

میلاد جانه

توسعه اقتصاد دیجیتال و نقش محوری اپراتورهای تلفن همراه

میلاد جانه

تقویت هوشمندسازی در فرآیندهای بانکی بانک آینده

میلاد جانه

برای نخستین بار در کشور و با همکاری فولاد هرمزگان؛ دستگاه کوره دوار RHF در مقیاس صنعتی ساخته می‌شود

میلاد جانه

بانک آینده، پیشرو در اطمینان بخشی نقدینگی سپرده‌ها

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید