سرآمد اخبار
آیفون
اخبار داغاقتصادبازاربازارها و خدمات مالی

واردات آیفون بعد از ممنوعیت کم نشده است/ افزایش هزینه‌ مبارزه با قاچاق، تنها دستاورد ممنوعیت

نماینده سابق مجلس گفت: با وجود ممنوعیت واردات، بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج و صرف واردات گوشی آیفون شده است. این عدد با آمار به دست آمده قبل از ممنوعیت که حدود ۹۰۰ میلیون دلار، بود تفاوتی ندارد.

ترس ما از این است، همانطور که بلای انحصار با بحث‌هایی مثل کمبود ارز و اولویت تخصیص ارز به دارو بر سر صنعت خودرو و لوازم خانگی آمد، بر سر صنعت موبایل و گوشی هم آوار شود.

در اجرای طرح منع واردات ایفون، هدف سیاست‌گذار این بود که استفاده از گوشی‌های آیفون به حداقل برسد. اما در کل می‌توان گفت این قانون، باعث عدم استفاده از گوشی آیفون و جلوگیری از واردات آن نشده است.

در همین خصوص جلال رشیدی کوچی، نماینده سابق مجلس، به خبرنگار اقتصاد آنلاین گفت: در پشت هر تصمیمی، اهدافی وجود دارد.

در موضوع ممنوعیت واردات آیفون، این اهداف محقق نشد و اصرار بر ادامه این مسیر اشتباه است. در آن زمان مباحثی مطرح می‌شد که منجر به ممنوعیت واردات آیفون شد. ارزبری و خروج ارز از کشور برای کالای آمریکایی، لوکس بودن و لاکچری بودن آن و بحث‌های مربوط به حوزه امنیت و اینترنت ماهواره‌ای از جمله این مباحث بود.

بررسی دلایل ممنوعیت واردات آیفون

وی دلایل اجرای این قانون را شرح داد و گفت: در حال حاضر طبق اعلام رسمی مراکز مرتبط با حوزه واردات گوشی موبایل و صنف موبایل فروشان، با وجود ممنوعیت واردات، بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج و صرف واردات گوشی آیفون شده است. این عدد با آمار به دست آمده قبل از ممنوعیت که حدود ۹۰۰ میلیون دلار، بود تفاوتی ندارد.

علاوه بر این قبلا ارز به صورت قانونی از کشور خارج و گوشی هم قانونی وارد می‌شد ولی الان همان واردات در قالب قاچاق و به صورت غیرقانونی انجام می‌شود. نکته بعدی این است که بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون گوشی آیفون، در داخل کشور استفاده می‌شوند. این موضوع باعث شد به طرح رجیستری که قابل قبول و مناسب بود، آسیب وارد شود.

بحث لوکس بودن و لاکچری بودن این کالا، بی معنی است. زیرا گوشی‌های سامسونگ و شیائومی علی‌رغم داشتن قیمت‌های ۱۵۰۰، ۲۰۰۰ و حتی ۲۵۰۰ دلار با ارز‌های، دولتی و ترجیحی و با تعرفه‌های بسیار کم وارد و استفاده می‌شوند.

موضوع قابل توجه و یکی از دلایل ممنوع شدن واردات آیفون، وصل شدن گوشی‌های آیفون به اینترنت ماهواره‌ای است. اما این در صورتی است که گوشی‌های اندروید نیز دارای سیستم آمریکایی و قادر به وصل شدن به اینترنت ماهواره‌ای هستند.

مشکلات اجرای این قانون

رشیدی کوچی ادامه داد: با همین تصمیمات گرفته شده، برای مردم نارضایتی ایجاد کرده‌ایم. اما آیا ممنوعیت آیفون ارزش این همه نارضایتی، ناامیدی و خشم مردم را دارد؟ در موضوع ممنوعیت، نارضایتی مردم مهم‌ترین نگرانی است. اما علاوه بر این، بحث انحصار هم به میان می‌آید. ترس ما از این است، همانطور که بلای انحصار با بحث‌هایی مثل کمبود ارز و اولویت تخصیص ارز به دارو بر سر صنعت خودرو و لوازم خانگی آمد، بر سر صنعت موبایل و گوشی هم آوار شود.

هزینه، دستاورد طرح ممنوعیت واردات آیفون

او اضافه کرد: دولت قطعا اگر به جای ممنوعیت، تعرفه‌های واردات را افزایش دهد به درآمد خواهد رسید. دولت نه تنها از ممنوعیت واردات سودی نبرده است بلکه هزینه‌های مبارزه با کالای قاچاق هم به آن اضافه شده است.

وی همچنین گفت: با منع واردات آیفون، دارندگان این گوشی به سمت خرید گوشی های اندروید همسطح یا گوشی آیفون می‌روند و همین اتفاق باعث خروج ارز از کشور می‌شود. اگر واردات این نوع گوشی ممنوع است، وارد کردن بقیه انواع گوشی هم باید ممنوع شود.

بازگشت به وضعیت قبلی، راه چاره

رشیدی کوچی در اخر گفت: راه چاره برای این وضعیت، بازگشت به وضعیت قبلی واردات است. دولت باید واردات آیفون را آزاد کند. اینگونه هم دولت و هم مردم، نفع می‌برند.

منبع: اقتصادآنلاین

اخبار مرتبط

نرخ بهره بین بانکی به ۲۳.۵۴ درصد رسید

میلاد جانه

صادرات محصولات کشاورزی در بهار امسال ۲۸ درصد رشد کرد

میلاد جانه

جدیدترین قیمت مرغ در بازار و میادین | مرغ گرم کیلویی چند شد؟

میلاد جانه

خاندوزی: اجازه واردات ۹۰ درصد کالا‌ها در حوزه دارویی بدون شناسایی بانک مرکزی را دادیم

میلاد جانه

اعلام زمان واریزیارانه اردیبهشت‌ / امروز یارانه چه دهکی واریز می‌شود؟

میلاد جانه

فرمول محاسبه سنوات کارگران اعلام شد/ رقم نهایی سنوات پایان خدمت کارگران چقدر است؟

میلاد جانه

دیدگاهتان را بنویسید